Rotom is een zakmonster van het Electric- en Ghost-type in Pokémon Scarlet en Violet dat het unieke vermogen bezit om in verschillende vormen te veranderen. Deze vormen zijn direct gecorreleerd met apparaten die men in het huis van een gemiddeld persoon zou vinden, zoals een wasmachine, magnetron of koelkast.

Deze vormen geven Rotom niet alleen een nieuw uiterlijk, maar veranderen ook het dubbele element en de Moveset van het zakmonster. Als Rotom bijvoorbeeld verandert in de Frost Rotom in koelkaststijl, verandert het zijn dubbele elementaire kenmerken van Electric en Ghost in Electric en Ice, terwijl het ook Blizzard leert. Evenzo wordt de magnetron-achtige Heat Rotom Electric en Fire en leert oververhitting.

Hoe de Rotom-catalogus te ontgrendelen in Pokémon Scarlet en Violet

Hoewel Rotom misschien niet de beste strijder is om te gebruiken in Pokémon Scarlet en Violet, is zijn vermogen om van vorm te veranderen zeker een leuke eigenschap die velen zal motiveren om dit unieke zakmonster op te zoeken. Dit speciale vermogen om van vorm te veranderen is echter niet inherent aan een Wild Rotom in Scarlet en Violet. Trainers moeten een sleutelitem verwerven, de Rotom-catalogus genaamd, om de vorm ervan te veranderen.

Om de Rotom-catalogus in Pokémon Scarlet en Violet te ontgrendelen, moeten trainers toegang krijgen tot een locatie die bekend staat als het Auction House in Porto Marinada. Dit kleine stadje ligt aan de kust aan de westkant van Paldea, in de woestijn ten noordwesten van Cascarrafa. Zodra spelers aankomen in het kleine kustplaatsje, moeten ze de Cascarrafa Gym Test voltooien, waarbij spelers moeten deelnemen aan het bieden op de Porto Marinada-veiling.

Volgens bevindingen van Game8 moeten spelers aan de slag gaan door de portemonnee van Gym Leader Kofu op te halen en tegen zijn leerling te vechten in een duel op de Porto Marinada-markt. Zodra de Trainer Battle voorbij is, geeft Kofu spelers opdracht om te bieden op Wakame Seaweed uit de Hoenn-regio. Gelukkig hoeven fans zich geen zorgen te maken over het gebruik van hun eigen geld, aangezien de Gym Leader een bedrag van ₽ 50.000 leent.

Nadat spelers het winnende bod hebben uitgebracht, is de Gym Test voltooid en kunnen ze communiceren met de verkopers binnen de Porto Marinada-veiling. Zoek tussen de verkopers naar een vrouw die een zwarte top en een spijkerbroek draagt. Ze zal de Rotom-catalogus in Scarlet en Violet aanbieden voor ₽ 500 als startbod, maar spelers moeten andere NPC’s overbieden voordat ze het sleutelitem kunnen bemachtigen. Zodra ze het winnende bod hebben uitgebracht, kunnen ze het boek openen om een ​​apparaat te kiezen en het vervolgens op hun Rotom gebruiken om de vorm in Pokémon Scarlet en Violet te veranderen.

Geef een antwoord