Tactics Ogre Reborn heeft drie hoofdverhaaluitgangen. Door alle extra genuanceerde keuzes hebben deze eindes ook veel variaties. Dit maakt het de moeite waard om het spel meerdere keren te spelen om nieuwe of ideale resultaten te zien.

Bijna alle Tactics Ogre Reborn eindigt in de fabriek die werd gerekruteerd in het leger van de speler. Dit worden meestal speciale tekens genoemd. In sommige gevallen kunnen het gewoon mensen van verschillende rassen zijn, inclusief generieke geneesmiddelen die op het slagveld worden gevonden of die bij lokale winkels worden gehuurd. Toch is het onmogelijk om elk einde in één keer te spelen vanwege de meerdere vertakkende verhaallijnen.

Vereisten beëindigen

De grootste factor in het einde van Tactics Ogre Reborn is gebaseerd op of Catiua levend of dood is in het Warren Report. Als je een tweede keer speelt via de WORLD-tarot – een vorm van New Game Plus – kan Catiua nog steeds in het leger van de speler zitten terwijl hij ook wordt gedood als onderdeel van het verhaal. Voor degenen die vers doorgaan, is de eerste verhaalkeuze onmiddellijk na het gevecht met Archiereus Mreuva na het hoofdstuk IV-gevecht bij Hagia Banhambu. Hij zal het volgende vragen:

  • “Heb je de wil om oorlog tegen haar te voeren?”

In een ironische draai zal Catiua door te weigeren een vijand worden tijdens het latere gevecht bij Barncia Grand Staircase. Als je het eens bent met Mreuva, wordt Catiua in feite volledig uit de Tactics Ogre Reborn – ontmoeting verwijderd. In de vorige situatie moeten spelers Lanselot Tartaros verslaan terwijl ze de zeer vijandige Catiua ontwijken. Na het gevecht spreken spelers met Catiua (als ze nog leefde) en moeten ze antwoorden met bepaalde antwoorden, afhankelijk van de resultaten in Hagia Banhambu:

  • “Ik zal doen wat ik moet doen” (ze vluchtte):“Ik heb je nooit in de steek gelaten”, daarna “Ik vond geen vreugde in ons afscheid”
  • “Dat kan ik niet” (ze viel aan): “Ik deed alleen wat ik moest doen”, dan “Jij bent mijn zus en ik hou van je”

Als u de verkeerde combinatie van antwoorden geeft, pleegt Catiua ter plekke zelfmoord. Anders voegt ze zich bij het leger van Denam. Het einde wordt meestal bepaald als ze leeft of sterft. Dit geldt zelfs als ze met succes is aangeworven, maar uiteindelijk sterft in de strijd – zelfs de eindbaas of tijdens het verkennen van Tactics Ogre Reborn – kerkers.

Vermoorde Heer

Als Catiua op enig moment sterft, blijft Denam achter als de toekomstige koning van Valeria. Zijn herinneringen aan de oorlog zullen enigszins veranderen, afhankelijk van de gekozen Tactics Ogre Reborn -route – Wet, Chaos of Neutraal – om tegemoet te komen aan locaties en verschillende aanwezige personages. Als Catiua zelfmoord pleegde in Barnicia, wordt deze scène opnieuw afgespeeld.

Er komt nieuws over een complot om Denam te vermoorden. Mreuva zal zijn bewakers ontmoeten – waaronder Cerya en Cistina als ze in het leger worden gerekruteerd. Na de aftiteling vindt de kroning plaats. Enkele mogelijke feestgangers zijn Olivya, Sherri, Deneb en Vyce. Maar onder alle omstandigheden zal niemand de vooruitziende blik hebben om Denam te beschermen tegen neergeschoten worden door de Tigers of Burnham. Tactiek Ogre Reborn zal eerder zwart worden zonder te onthullen of Denam die dag leefde of stierf.

Valeria Verenigde

Dit lijkt erg op het einde van de moord op Tactics Ogre Reborn. Dingen zullen echter veranderen als men maximaal 100 Chaos Frame heeft met de mensen van Walister, Galgastan en Bakram; de andere nationale races spelen geen rol. Het Chaos Frame-menu wordt ontgrendeld in het Warren Report na het eenmaal verslaan van het spel.

Chaos Frame zal stijgen als een partijlid van dat ras wordt uitgeschakeld maar niet wordt gedood, terwijl dezelfde statistiek daalt voor volledige moorden op vijanden of bondgenoten van dat ras. Om het simpel te houden, is het het beste om WORLD helemaal terug te gaan naar het begin van Tactics Ogre Reborn en alleen legerleiders te verslaan om het aantal slachtoffers te minimaliseren. Buiten dat willen spelers hun eigen bondgenoten herhaaldelijk in de strijd laten vallen, maar nieuw leven inblazen zodat ze niet doodgaan.

Hoewel er nog steeds geruchten zijn over de Tigers of Burnham, zal Tactics Ogre Reborn overgaan naar Xenobia. Ogre Battle -helden King Tristan en Beastmaster Gilbert zullen bespreken hoe Denam erin slaagde de wanhopige mensen van Valeria samen te brengen. Er wordt echter ook gezegd dat Lodis nu bijna 200.000 troepen zal inzetten om Valeria te veroveren. Tristan is ervan overtuigd dat de overwinning voor Denam kansloos is.

Prinses Kroning

Het beste algemene einde van Tactics Ogre Reborn is als Catiua het hele gevecht overleeft. In dit geval houdt ze een toespraak terwijl ze wordt gekroond tot de volgende leider van Valeria. Onder haar menigte kunnen gasten Sherri, Cerya, Cistina en Deneb zijn, maar geen enkele heeft gesproken regels.

Zowel Vyce als Olivya zullen de ceremonie niet rechtstreeks bijwonen en zullen unieke tussenfilmpjes hebben over hun tijd bij Denam. De Xenobians Canopus, Mirdyn en Gildas zullen naar huis terugkeren – hun dialoog verandert afhankelijk van wie er leefde of werd gerekruteerd.

Vrienden van de prinses

Denam zal verder nadenken over de goede vrienden die hij en Catiua tijdens hun avontuur hebben gemaakt. Slechts één van deze scènes wordt afgespeeld, met voorrang op een groter aantal karakters. Omdat alleen bepaalde mensen op elke route van Tactics Ogre Reborn kunnen worden gerekruteerd, moet men WORLD gebruiken om meerdere keren door te gaan en nieuwe verhaalkeuzes te maken, zodat verschillende mensen worden gered of gedood.

Karakters Routes beschikbaar
Azelstan Allen (moet de kerker van Pirate’s Graveyard voltooien)
Hobyrim en Ozma Wet
Jeunenan en Ocionne Wet
Canopus en Ravness Wet
Ozma alleen Wet
Ravness-solo Wet
Fraude Wet
Folcurt, Bayin en Arycelle Chaos (Arycelle is ontevreden over Neutral)
cressida Chaos (verandert als Palace of the Dead is gewist)
Oelias en Dievold Neutrale
Hobyrim alleen Allen (moet het hoofdstuk IV-filmpje “Traitor in the Resistance” in Chaos of Neutral bekijken en proberen Ozma in Law te rekruteren)
donnalto Allemaal

Ongeacht het einde waar spelers getuige van waren, Tactics Ogre Reborn ontgrendelt alle end-game-functies. Dit omvat de mogelijkheid om Chaos Frame te zien, de WORLD-tarot om naar het verleden te reizen, toegang tot de uitgebreide CODA-evenementen en levelsynchronisatie met vroege game-gevechten. Voor sommigen gaat het echte spel pas echt open om ontdekt te worden nadat ze het einde hebben gezien.

Geef een antwoord