Als je in Montenevera met een man met een bruine jas hebt gesproken, zul je ontdekken dat hij op zoek is naar Bottle Caps in ruil voor iets dat Hyper Training wordt genoemd. Maar wat is Hyper Training en waarom is het een cruciaal onderdeel van de competitieve scene van Pokémon Scarlet & Violet? Laten we het uitzoeken.

Wat is hypertraining?

Hyper Training is een methode waarmee je de individuele waarde (IV) van een Pokémon kunt verhogen tot 31. IV’s zijn verborgen waarden die elke stat heeft en die de maximale waarde bepalen waartoe ze kunnen groeien met elk niveau omhoog. Eenendertig wordt beschouwd als de “perfecte” IV, wat betekent dat een Quaquaval van niveau 50 met een Attack IV van 31 een hogere Attack-statistiek zal hebben in vergelijking met een Quaquaval van niveau 50 met een IV van 15.

De stat van elke Pokémon krijgt een vaste IV toegewezen bij het uitkomen of vangen. De enige manier om hierna een infuus te verhogen, is door middel van hypertraining.

Hoe de IV’s van mijn Pokémon te controleren in Scarlet & Violet

Aangezien IV’s verborgen waarden zijn, kunt u ze niet controleren door het menu te openen. Je moet eerst het spel uitspelen, de aftiteling bekijken en met een zuster Joy praten nadat je Paldea hebt gered. Ze geeft je toegang tot de Judge-functie, waarmee je IV’s in je Pokémon Box kunt controleren.

De Judge-functie geeft je geen getal, alleen een ruwe schatting van wat het getal tussen 0 en 31 zou kunnen zijn. Een statistiek met een IV van 31 zegt ‘Best’. Een Hyper Trained-statistiek zegt ‘Hyper Trained’, wat een equivalent is van een Best IV. Het enige verschil is dat Hyper Trained-statistieken niet kunnen worden doorgegeven aan nakomelingen.

Kijk voor meer hulp bij Pokémon Scarlet & Violet bij Hoe je de EV’s van een Pokémon kunt controleren in Pokémon Scarlet & Violet en alle vastgehouden items en wat ze doen in Pokémon Scarlet & Violet hier bij Volsiz.

Geef een antwoord