De release van Pokémon: Scarlet en Violet bevatten de grootste Pokédex tot nu toe. Bovendien slaagt de setting van Paldea er ook in om de grootste regio ooit uitgebracht te zijn, met een echte open-world setting en tal van fire-type Pokémon die erin te vinden zijn.

Met alle opties die een speler beschikbaar heeft in Paldea, willen spelers natuurlijk het beste voor hun teams behouden, vooral als ze van plan zijn om legendarische Pokémon te bevechten of andere trainers uit te schakelen. Generatie 9 van Pokémon heeft de meta door elkaar geschud, en aangezien het nog steeds vroeg is sinds de release, zijn de beste Pokémon nog steeds aan verandering onderhevig, maar er zijn nog steeds enkele Pokémon in Scarlet en Violet die metaconcurrenten kunnen zijn op basis van hun stat-blokken en sets verplaatsen.

Eevee-geëvolueerde Flareon

Flareon is een geweldige keuze om onbewerkte schade te krijgen van een Fire-type in Pokémon: Scarlet en Violet, met de hoogste basisaanvalstatistiek van elk Fire-type dat te vinden is in Paldea op 130, terwijl het ook een mono Fire-type is. Naast zijn zeer hoge basisaanval en speciale verdediging die hem tot een fysieke aanvaller van het hoogste niveau maken, heeft hij ook toegang tot de vaardigheid “Flash Fire”, die kan worden gebruikt om alle Fire-types in het team van de tegenstander hard tegen te gaan en ze terug te slaan nog moeilijker.

Flareon kan worden verkregen door Eevee op elk niveau een Fire Stone te geven. Eevee kan worden gevangen in het tweede gebied van South Province, terwijl Fire Stones kunnen worden gekocht in de Delibird-winkel.

De Fire Blades-Pokémon, Ceruledge

Van het nieuw geïntroduceerde Pokémon: Scarlet en Violet -duo van Ceruledge en Armarouge werd verwacht dat het een vaste waarde zou worden in de meta, ze presteerden enigszins onder de verwachtingen, maar het zijn nog steeds goede keuzes met zeer hoge basisstatistieken op 525. Beide zijn evoluties van Charcadet, maar Ceruledge heeft een beetje een voorsprong in de concurrentie met het dubbele Ghost/Fire-type.

Wat al een geweldig type combo is, wordt nog verder ondersteund met een solide moveset inclusief Shadow Claw en Flare Blitz, en de op een na hoogste basisaanval van elk Fire-type op 125 (terwijl het immuun is voor normale en vechtmoves zelf) waardoor het in staat is om extreem hard te slaan wanneer het andere bewegingen kan leren, zoals Close Combat.

Vuur/Ghost-type Skeledirge

Nog een nieuw item voor Gen 9, Skeledirge, is de laatste evolutie van de Fire-type starter Fuecoco, waar het een dubbel Fire/Ghost-type wordt voor zijn laatste evolutie. Zoals eerder vermeld, is dit een geweldig type combo voor elke Pokémon, en Skeledirge gebruikt het goed met zijn hoge basisstatistieken van 530. Hoewel deze redelijk gelijkmatig zijn verdeeld, dus het blinkt nooit uit op een bepaald gebied, het heeft nog steeds een behoorlijk hoge speciale aanval van 110 die wordt verergerd door zijn unieke aanval, Torch Song, waarmee trainers hun schade in de loop van de tijd kunnen opvoeren.

Skeledirge evolueert van Crocalor op level 36, terwijl Crocalor evolueert van Fuecoco op level 16. Een van de positieve punten van een Skeledirge in je team is dat spelers Fuecoco kunnen krijgen als hun starter-Pokémon in Scarlet of Violet, wat betekent dat ze meteen toegang om maalniveaus te starten.

De legendarische Arcanine

Arcanine is al een tijdje een kenmerk van de Pokémon-meta en Pokémon: Scarlet en Violet zijn niet anders, de extreem hoge basisstatistieken van 555 maken ze bovengemiddeld in elke categorie, wat betekent dat het kan worden gebruikt voor zowel fysieke als speciale aanvallen terwijl behoud van een hoge overlevingskans. Het is een mono Fire-type Pokémon en heeft de speciale vaardigheid “Intimidate”, die de aanval van vijandige Pokémon verlaagt wanneer hij wordt ingeschakeld. Daarnaast heeft hij toegang tot een groot aantal Fire-type aanvallen, waaronder Will-O- Wisp, die kan worden gebruikt om elke Pokémon te straffen die weerstand biedt aan de Intimidate-vaardigheid.

Spelers kunnen Arcanine’s Prevolution, Growlithe, al vroeg vinden in het derde gebied van South Province, dichtbij de stad Artazon.

Iron Moth, een Fire/Gif Paradox Pokémon

Iron Moth is een nieuwe vorm van Volcarona die exclusief is voor Pokémon Violet, en aangezien Volcarona al een Fire-type van het hoogste niveau is sinds de introductie, is Iron Moth een Pokémon die het op bijna alle manieren verbetert. Met ongelooflijk hoge basisstatistieken van 570, heeft het de op een na hoogste basisstatistieken van elk Fire-type, samen met 140 Special Attack en ook zeer hoge snelheid en speciale verdediging.

Iron Moth is een dubbel Poison/Fire-type, waardoor het weerstand biedt tegen 8 typen en een enkele dubbele zwakte, waardoor het een van de meest resistente typen in het spel is. Gifbewegingen behoren ook tot de beste die je in Pokémon kunt verwerven, en Iron Moth krijgt standaard toegang tot een groot aantal ervan. Met alle manieren om van Iron Moth een zwaar aanvallende Pokémon te maken, terwijl hij toch een goede overlevingskans behoudt, staat hij bijna bovenaan de lijst van de beste Fire-types die je kunt krijgen in Gen 9.

De legendarische Chi-Yu van het Dark/Fire-type

Chi-Yu is weer een nieuwe introductie van Gen 9 in Pokémon: Scarlet en Violet, en de enige nieuwe en ook de krachtigste die je kunt krijgen op basis van basisstatistieken, met een totaal van 580, inclusief de hoogste speciale aanval van alle Pokémon in het spel op 145, en de hoogste speciale verdediging van elk vuurtype op 120. Zijn vaardigheid, “Beads of Ruin”, verhoogt in wezen zijn vernietigende kracht verder door de verdediging van alle Pokémon op het veld met een vlakke 25% te verlagen.

Chi-Yu kan gemakkelijk andere Pokémon vegen met zulke hoge speciale aanvallen in combinatie met de aanvallen met hoge schade waartoe hij toegang krijgt, zoals Inferno en Dark Pulse, terwijl de Ruination-vaardigheid exclusief voor de nieuwe vier Legendary’s waaruit de Treasures of Ruin bestaat, de gezondheid kan verminderen balk van een Pokémon met een hoge HP-kraam doormidden. Dit maakt Chi-Yu niet alleen het perfecte tegenwicht voor fysieke aanvallers die een relatief lage Special Defense hebben, maar ook een krachtpatser die het op kan nemen tegen een aantal extreem sterke Pokémon door hun Special Defense uit te putten.

Chi-Yu kan alleen worden verkregen nadat je het heiligdom hebt gevonden door Raifort’s geschiedenisexamen aan de Academie af te ronden, waarna je de 8 blauwe palen moet vinden om het heiligdom te openen. Het is mogelijk om Chi-Yu binnen te vangen, maar spelers moeten zich ervan bewust zijn dat dit gevecht hun enige kans is om dit te doen, tenzij ze een save herladen.

Geef een antwoord