De meest prominente sprekers van Genshin Impact zijn van sociale media verdwenen na een DMCA-dagvaardingsaanvraag ingediend tegen Ubatcha. De rechtszaak werd aangespannen door de advocaten van de in Singapore gevestigde uitgeverij Cognosphere bij de rechtbank van Californië, voornamelijk gericht tegen Ubatcha’s activiteit in de Wangsheng Funeral Parlour Discord-server. Sinds het nieuws over het incident uitbrak, hebben de sprekers persoonlijk hun sociale media afgesloten en hebben forums en Discord-servers drastische maatregelen genomen om gebruikers te beschermen, zoals het censureren van lekbronnen en het afsluiten van lekgerelateerde kanalen.

Maar niets kan hardnekkige leakers ervan weerhouden om hun nieuwste data buit naar de gretige gemeenschap te brengen. Een hilarisch geïllustreerd lek van wat naar verluidt de splash-art is voor geruchten over opkomende personages Alhaitham en Yaoyao, werd gepost in de subreddit r/Genshin_Impact_Leaks. De bron is verborgen door mods om de identiteit van de leaker te beschermen.

De artistieke meesterwerken tonen Alhaitham omringd door wat lijkt op lotussen met lange stelen, evenals een gloeiend zwaard. Ondertussen lijkt Yaoyao op een gigantisch konijn te rijden en confetti in de lucht te strooien. De kunstwerken doen denken aan een iconisch tijdperk van lekken dat begon toen halverwege tot eind 2.0 hogere beveiligingsmaatregelen in de bètaservers werden geplaatst.

Leakers delen doorgaans beschrijvingen van splash-art, die vervolgens door kunstenaars worden geïnterpreteerd en door de leakers zelf op nauwkeurigheid worden beoordeeld. Omdat zowel leakers als ontwerpbeschrijvingen ontbreken, verwijzen kunstenaars naar de gelekte tekeningen om meer leesbare weergaven van de splash-art te laten zien.

De getalenteerde Twitter-artiest @lujiani3 tekende een prachtige interpretatie van Althaithams vermeende splash-art, omringd door kristalvliegjes in plaats van lotussen.

Twitter-gebruiker @dendrosdaily plaatste ook prachtige illustraties die de splash art “lekken” interpreteerden. Geen enkele leaker kan de nauwkeurigheid van een van deze afbeeldingen bevestigen, maar Genshin Impact zal naar verwachting het officiële artwork op 5 december 2022 vrijgeven, ervan uitgaande dat ze hun reguliere onthullingsschema voor nieuwe personages volgen.

Lees meer over de rechtszaak van Cognosphere op onze berichtgeving over Genshin Impact uitgever Cognosphere onderneemt juridische stappen tegen leaker Ubatcha hier op Volsiz.

Geef een antwoord