Een van de schattigste dual-type pocketmonsters in Pokémon Scarlet en Violet is Azurill, een kleine muis van het type Normal en Fairy die in Marill evolueert zodra aan een bepaalde voorwaarde is voldaan. Hoewel de basisvorm van zijn evolutiefamilie nog niet gerelateerd is aan het element van het type Water, leeft Azurill het liefst in de buurt van watermassa’s. Meer specifiek kunnen Trainers Wild Azurills tegenkomen in de buurt van de rivieren en vijvers van Area One en Two in de South Province. Er is ook een kleine rivieroever in East Province (Area One), waar Azurill soms woont. Dit kleine knaagdier met een bolstaart is immuun voor bewegingen van het type Ghost en Dragon, maar is zeer vatbaar voor aanvallen van het type Poison en Steel.

Om Azurill te laten evolueren naar Marill in Pokémon Scarlet en Violet, moeten Trainers een bepaald niveau van vriendschap bereiken met de muis van het type Normal en Fairy. Hoewel elke trainer waarschijnlijk het concept van vriendschap begrijpt met hun zakmonsters, leggen de meeste titels in de franchise, waaronder Scarlet en Violet, slecht uit wat de monteur is en hoe deze kan worden verhoogd. Dit gebrek aan duidelijke informatie kan behoorlijk vervelend zijn voor nieuwkomers in de serie die de band met het personage van hun speler en een bepaalde Pokémon willen vergroten.

Azurill evolueren naar Marill in Pokémon Scarlet en Violet

Er zijn veel manieren om de vriendschap met Azurill te vergroten voor zijn evolutie naar Marill in Pokémon Scarlet en Violet. Het is echter net zo essentieel voor spelers om de acties te kennen die hun vriendschap met deze blauwe muis kunnen verminderen en mogelijk kunnen voorkomen dat ze deze Scarlet en Violet Pokémon evolueren.

Game8 stelt dat Trainers ervoor moeten zorgen dat hun Azurill niet flauwvalt in de strijd. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat spelers hun Azurill in de eerste plaats in gevechten zullen gebruiken, is het belangrijk om de Azurill uit de gevarenzone te houden om Friendship te behouden. Bovendien mogen spelers hun Azurill Herbal Medicine niet voeren, omdat dit item de vriendschap onmiddellijk verlaagt.

Omgekeerd kunnen trainers de vriendschap van hun Azurill vergroten door deze te levelen met EXP Candy of door hem een ​​Soothe Bell te geven, een speciaal vastgehouden item dat de vriendschapswinst met 50% verhoogt. Vitaminen zijn ook een goede bron van snelle vriendschap, maar kunnen behoorlijk kostbaar zijn voor degenen die geen Pokédollars hebben.

Zodra Azurill’s Friendship een voldoende niveau heeft bereikt, zal de volgende keer dat het level omhoog gaat, zijn evolutie naar Marill in Pokémon Scarlet en Violet activeren. Deze nivelleringsprocedure kan handig worden uitgevoerd met een Rare Candy of meerdere EXP-snoepjes.

Geef een antwoord