Door het verweven verhaal van Pentimet, een avonturenspel van Obsidian Entertainment, zullen spelers een moord tegenkomen in het land van het 16e-eeuwse Beieren met een beperkte tijd om informatie te verzamelen, wat hen ertoe aanzet een geheime bibliotheek te vinden achter een verborgen cryptedeur. Een handige locatie voor meer dan alleen de gebeurtenissen in het eerste bedrijf van de game. Door de geheime cryptedeur te ontgrendelen, kunnen spelers details verzamelen voor andere puzzels die de hoofdrolspeler Andreas Maler later zou kunnen tegenkomen. Afhankelijk van de achtergrond die spelers voor Andreas hebben gekozen, kan het vinden van de bibliotheek gemakkelijker zijn door interacties met de mensen die in het gebied wonen terwijl spelers door de stad reizen.

De primaire methode om de geheime cryptedeur en de bibliotheek erachter te ontdekken, is dat spelers met Lucky’s familie praten, hem tijdens zijn werkdag volgen en ’s nachts de sleutel op het standbeeld onder de kerk aanraken. Spelers hebben de keuze met welke NPC’s ze gedurende de dag omgaan, aangezien veel van Andreas ‘bestede tijd wordt bepaald door de activiteiten waaraan de speler direct deelneemt. Een positieve relatie aangaan met het personage Lucky door met hem te praten, brengt hem ertoe om te vertellen Andreas over een geheime deur die hij vond onder de kerk in de crypten, waardoor spelers de perfecte plek hadden om te beginnen.

Hoe de geheime cryptedeur in Pentiment te ontgrendelen

Stel dat spelers, om wat voor reden dan ook, een ruwe interactie met Lucky hebben die een gesprek met hem of zijn familie verhindert. In dat geval kunnen ze tijdens het werk ook zijn routine volgen om te zien hoe hij per ongeluk de locatie van de geheime deur vindt. De kerk heeft een sectie genaamd de crypten voor begrafenissen, met een standbeeld dat religieuze symboliek uitbeeldt helemaal rechts van deze kamer. Andreas kan deze prominente structuur verder onderzoeken en meer afleiden over de betekenis ervan als spelers connecties hebben in de verhalende RPG-achtergronden die mogelijk worden gekozen, de Theology Study of Occultist Subject.

Wanneer spelers in het beeld kijken, kunnen ze hun cursor over de sleutel bewegen die de hoofdfiguur in het kunstwerk vasthoudt en deze vervolgens selecteren door middel van een bevestigende invoer. Spelers moeten ervoor zorgen dat ze de kerk alleen ’s nachts bezoeken om dit te doen, aangezien gezien worden als ze proberen toegang te krijgen tot dit geheime gebied, de woede van de geestelijken die daar verblijven kan opwekken. De deur van de crypte wordt ontgrendeld na het selecteren van de sleutel, waardoor spelers twee verdachten van de moord kunnen onderzoeken, evenals de details die nodig zijn om de Volvelle-puzzel van Prior Ferenc op te lossen. Nieuwe dialoogopties voor Matilda en Cecilia openen zich door de hier gevonden feiten, waardoor het verhaal verder vertakt en de kansen op het oplossen van de geschiedenis en mysteries achter Pentiment worden vergroot.

Geef een antwoord