Tera Raids zijn het brood en de boter van de Pokémon Scarlet & Violet-ervaring. Bij hogere sterbeoordelingen kunnen Tera Raids je bijna perfecte IV Pokémon geven met een unieke Tera, waardoor je kunt deelnemen aan gerangschikte toernooien en betere Pokémon kunt fokken. Maar eerst moet je je Tera Raids winnen. Hieronder staan ​​​​de beste Pokémon om voor de taak te gebruiken.

Beste Attack Pokémon voor Tera Raids in Pokémon Scarlet & Violet

IJzeren handen

Iron Hands is misschien wel de beste Pokémon voor Tera Raids. Het heeft toegang tot Belly Drum, die zijn aanval naar het maximale niveau verhoogt voor de helft van zijn HP, Drain Punch om die HP te herstellen, en 120 Power-moves zoals Close Combat. Als de Pokémon zwak is voor aanvallen van het type Fighting of Electric, valt hij in één klap flauw.

De vaardigheid van Iron Hands heet Quark Drive. Als het een boosterenergie krijgt, verhoogt het zijn aanval met nog eens 30%. Iron Hands is exclusief voor Pokémon Violet.

Fladderende manen

Flutter Mane heeft toegang tot Protosynthese, Pokémon Scarlet’s versie van Quark Drive. Met een Booster Energy uitgerust, zal het Flutter Mane’s Sp verhogen. Aanval met 30%. Geef het Fake Takes om de Sp van de vijandige Pokémon te verlagen. Verdedig en raak het met een van de vele dodelijke speciale aanvallen. Flutter Mane is exclusief voor Pokémon Scarlet.

Gholdengo

Gholdengo is de geëvolueerde vorm van Gimmighoul. Het kost veel tijd (en geluk) om Gimmighoul te laten evolueren, maar het bestaan ​​van Gholdengo maakt het allemaal de moeite waard. Het is extreem tanky en immuun voor statuscondities. Het kan zelfs Recover worden geleerd, waardoor het HP kan terugwinnen dat verloren is gegaan door supereffectieve aanvallen.

Maar afgezien van defensieve statistieken van het hoogste niveau, heeft Gholdengo ook een onmogelijk hoge Sp. Aanval en een aanval met 120 krachten genaamd Make It Rain. Voltooi de setup met drie toepassingen van Nasty Plot om zijn Sp. Aanvalskracht tot 400%!

koraidon

Koraidon is gebouwd met hoge aanvals-, verdedigingsstatistieken en snelheid, waardoor het een goede Pokémon is om mee te nemen naar Tera Raids die zwak zijn voor aanvallen van het type Fighting en Dragon. Zijn vaardigheid, Orichalcum Pulse, maakt het zonlicht hard voordat het gevecht begint, activeert elke protosynthese-vaardigheid en verhoogt zijn eigen aanval met één niveau. Leer het Screech om de verdediging van de vijandige Pokémon te verlagen.

Miraidon

Miraidon is op dezelfde manier gebouwd als Koraidon, maar met een hoge Sp. Val in plaats daarvan aan. Het is goed te gebruiken tegen Pokémon die zwak zijn voor aanvallen van het type Electric en Dragon. Zijn Ability is Hadron Engine, die Electric Terrain activeert aan het begin van het gevecht. Hadron Engine zal elke Quark Drive-vaardigheid op het veld activeren en Miraidons Sp. Aanval met 50%.

Sylveon

We hebben Sylveon hier op de aanvalslijst geplaatst, maar in werkelijkheid kan deze Pokémon ook als ondersteuning dienen wanneer dat nodig is. Sylveon heeft immers hoge Sp. Val aan en ondersteun bewegingen zoals Calm Mind en Light Screen, waardoor het perfect is voor de klus. Als Fairy-type Pokémon hebben de STAB-bewegingen van Sylveon weinig tot geen nadelen.

Beste ondersteunende Pokémon voor Tera Raids in Pokémon Scarlet & Violet

Schreeuw staart

Als Iron Hands de beste aanvallende Pokémon is om te gebruiken in Tera Raids, dan is Pokémon Scarlet’s Scream Tail de beste ondersteuning. Het kent een aanval genaamd Noble Roar, waardoor de Attack en Sp van de tegenstander afnemen. Attack, Helping Hand om de offensieve stats van je team te verbeteren en Wish to gun zichzelf geneest elke andere beurt.

Umbreon

Aan de andere kant, als Sylveon de eeveelution is om te kiezen als je aanvaller, dan is Umbreon je steun. Het is van nature een hoog HP, Defence en Sp. Met de verdediging kan het de meeste treffers opvangen die op zijn pad komen. Geef het Skill Swap om af te rekenen met die Pokémon met erg irritante vaardigheden zoals Moxie, Yawn om hem te laten slapen en Helping Hand om de aanvalskracht van je team te vergroten.

perrserker

Perserrker is een Steel-type Pokemon die evolueert van een Galarian Meowth in Pokémon Scarlet & Violet. Het heeft toegang tot drie cruciale ondersteuningsbewegingen: Taunt, Screech en Helping Hand, die de aanval van je team kunnen versterken en de verdediging van de Tera mon kunnen verminderen.

Andere geweldige Pokémon om mee te nemen op Tera Raids

 • Charizard
 • Magnezone
 • Hatterene of Gardevoir (voor degenen die zwak zijn voor Fairy)
 • Chansey
 • Azumarill
 • teckel
 • Grimmsnarl
 • Miauwscara
 • Hoe dan ook
 • Skeledirge
 • IJzeren doornen

Kijk voor meer hulp bij Pokémon Scarlet & Violet bij X en Y hier bij Volsiz.

Geef een antwoord