Trainers die zich voor het eerst aan Pokémon Scarlet en Violet wagen, vragen zich misschien af ​​welke van de verschillende typen Pokémon de beste zijn. Er zijn er veel om uit te kiezen, en sommige blijken moeilijker dan andere. Een goed afgeronde selectie kiezen en investeren in een aantal dual-type Pokémon om eventuele zwakke punten in hun team te versterken, maakt deel uit van wat een goede trainer tot een kampioen maakt.

Dual-type Pokémon zijn Pokémon die zowel een primair als een secundair type hebben. Sommige Pokémon, zoals Wattrel in Pokémon Scarlet en Violet, kunnen bepaalde zwakke punten opheffen door hun secundaire type. Anderen maken hun offensieve bewegingen hoger of richten zich op het toebrengen van statuseffecten aan andere Pokémon. Hoe dan ook, dual-type Pokémon zijn een uitstekende methode die een trainer kan gebruiken om meer manieren te creëren om gevechten in heel Paldea te winnen. Gelukkig herbergt de Paldean-regio verschillende krachtige dual-type Pokémon.

Corviknacht

Corviknight is de derde en laatste evolutie van Rookidee. Dit is een relatief nieuwe Pokémon in de franchise, die is toegetreden tot Gen 8. Corviknight is een Flying- en Steel-type Pokémon die behoorlijk effectief kan zijn in gevechten. Het is alleen zwak voor aanvallen van het type Vuur en Elektrisch, terwijl het immuun is voor aanvallen van het type Poison en Grond en resistent is tegen acht andere. Het heeft ook toegang tot sterke offensieve bewegingen, zoals Brave Bird. Het kan ook sterke bewegingen zoals Hurricane van een TM leren. De eerdere evolutie is vroeg in het spel te vinden als een wilde Pokémon in Scarlet en Violet, waardoor Corviknight een sterke metgezel kan zijn in Pokémon Scarlet en Violet.

Scoschurk

Een nieuw item in Pokémon Scarlet en Violet, Scovillain evolueert uit Capsakid. Wanneer dit het geval is, krijgt het het Fire-type. Normaal gesproken zijn grassoorten aanzienlijk zwak voor vuursoorten, vooral gezien hun ontvlambare aard. Scovillain is echter het enige grastype met een secundair vuurtype. Dit geeft Scovillain een aanzienlijk voordeel ten opzichte van andere grassoorten en maakt het ook veel minder zwak voor hen. Dit kan Scovillain ook tot een effectieve dueller maken tegen Steel- en Electric-types. Tot nu toe heeft geen enkele andere Pokémon deze typering gehad, waardoor Scovillain een veel sterker primair Grass-type is dan andere.

Ceruledge

Ceruledge is misschien wel de meest gecompliceerde van de Pokémon op deze lijst; het is echter de moeite waard. Het is zowel nieuw voor Gen 9 als exclusief voor Pokémon Violet.Dat gezegd hebbende, is het mogelijk om te ruilen voor een Ceruledge, en het is een krachtige kanshebber voor een plek in elk team. Net als Skeledirge is Ceruledge een Fire- en Ghost-type. Hoewel Ceruledge meer zwakke punten heeft dan de anderen, maakt zijn aanvallende kracht dat goed. Het is de enige Pokémon die Bitter Blade kan leren, die zowel schade toebrengt met een vermogensniveau van 90 als HP herstelt. Deze zet kan buitengewoon krachtig zijn en heeft het hoogste basisniveau van HP-afvoer van alle bewegingen van dat type. Het secundaire Ghost-type maakt Ceruledge ook immuun voor aanvallen van het Normale type. De meeste Pokémon kennen minstens één aanval van het type Normal, dus het hebben van die immuniteit kan een belangrijke factor zijn in wilde gevechten.

Pawmo

Pawmo, en zijn evolutie Pawmot, is een sterke kanshebber. Nieuw in de Pokédex in Gen 9, Pawmo in Pokémon Scarlet en Violet is een Electric- en Fighting-type dat gemakkelijk meerdere sportscholen kan verslaan in Pokémon Scarlet en Violet. Het evolueert van Pawmi op level 18 waar het het Fighting-type krijgt. Pawmo is super effectief tegen Flying- en Steel-types. Het kan ook supereffectief worden tegen Dark-types wanneer het alle Fighting-type bewegingen gebruikt die het heeft geleerd. Pawmo maakt misschien deel uit van de schattige muisfamilie van Pokémon, maar het is een sterke vechter in de strijd, ondanks zijn zeer kleine formaat.

Er zijn veel Pokémon in de Paldean-regio om uit te kiezen. Er zijn veel geweldige opties om een ​​team samen te stellen om iedereen naar de Elite Four te brengen. Door enkele van de beste dual-type Pokémon te gebruiken, kunnen trainers zich effectief een weg banen door alle hoofdverhaalmissies van Pokémon Scarlet en Violet en elke badge verzamelen.

Geef een antwoord