De Dark Pictures Anthology -serie heeft veel belangrijke mechanismen die in elk spel worden doorgevoerd, van snelle tijdgebeurtenissen tot karakterrelaties tot cryptische maar nuttige voorgevoelens en The Devil In Me is daarop geen uitzondering. Een voorgevoel is een item dat, wanneer het wordt opgepakt, de speler een toekomstige scène in het spel laat zien. Sommige scènes komen misschien nooit uit, maar door de omstandigheden van het voorgevoel te bestuderen, kunnen spelers naar het gewenste einde navigeren, of dat nu dood of redding is.

[Waarschuwing: dit artikel bevat grote spoilers voor The Devil In Me.]

In The Devil In Me nemen voorgevoelens de vorm aan van medische diagrammen die gebruikelijk waren in de tijdsperiode van HH Holmes, in tegenstelling tot de tabletten van House of Ashes. Net als het vorige Dark Picture Anthology-spel, zijn er zes “lichte” voorgevoelens, die licht ingekaderd zijn en de sleutel tot overleving, en zes “donkere” voorgevoelens die iemands dood in een donkere omtrek weergeven, naast een geheim voorgevoel over een toekomstig spel.

The Dark Pictures Anthology: The Devil In Me – Official Launch Trailer

Alle voorgevoelens in The Devil In Me

 • Explosie: Een licht voorgevoel uit het hoofdstuk “Opportunity”. Terwijl hij zich als Charlie in de schuur verstopt, hangt het eerste diagram aan de muur bij de deur. Het voorgevoel toont een speedboot die tijdens “Lake” van het eiland racet, om vervolgens te ontploffen. Spelers die iedereen in Little Hope hebben gered en dat succes willen herhalen, moeten deze scène in gedachten houden.
 • Turned: Een licht voorgevoel in “Island”, wanneer spelers Kate besturen die Jamie vergezelt. Voordat spelers op de trolley stappen, moeten ze de verwoeste hut verkennen. Spring over een houten muur en kruip in een opening aan de achterkant. Het voorgevoel zit op een bureau en toont Jamie die een slap figuur in een stoel ronddraait om haar aan te kijken.
 • Burnt: Het eerste duistere voorgevoel gevonden tijdens “Cigarettes”. Als Charlie de bar op de eerste verdieping van het hotel binnenkomt, hangt het diagram aan de linkerkant. Het laat zien dat Charlie levend wordt verbrand in “Ignition” nadat hij probeerde een deur te forceren, een terugkeer naar de thema’s vuur in Little Hope. Deze dood vindt plaats als spelers proberen de deur twee keer open te forceren.
 • United: Een licht voorgevoel gevonden door Mark in “Scouting” terwijl hij op weg was naar het balkon. Spelers moeten naar het einde van de gang op de tweede verdieping gaan om het voorgevoel op de muur te vinden. Daarin herenigen Mark, Charlie en Erin zich bij de vuurtoren tijdens het hoofdstuk “Lighthouse”.
 • Gestoken: Een duister voorgevoel van “Noises” met Erin. Erin zal de stem van een huilende vrouw opsporen, alleen om een ​​deur in haar gezicht te krijgen. Op dit punt moeten spelers teruggaan naar de kamer van Erin en het schilderij van de executie van Holmes niet passeren. Er zal een diagram in de zijgang zijn verschenen, waarop te zien is dat Erin in de nek wordt gestoken tijdens “Blackout” nadat hij de moordenaar had aangevallen. Deze scène doet zich voor wanneer de moordenaar Erin een inhalator aanbiedt, die spelers moeten nemen. Dergelijke contra-intuïtieve beslissingen komen vaak voor in House of Ashes en andere Dark Pictures-spellen.
 • Genezen: Charlie vindt weer een duister voorgevoel tijdens “Blood Trail” terwijl hij en Jamie naar de verwoeste lobby gaan. Het voorgevoel is onder het schilderij van de boot en laat zien dat Charlie tijdens “Cliffside” een QTE in het uithardingsvat faalt en wordt betrapt door de moordenaar.
 • Uncanny: Mark ontdekt een licht voorgevoel in “Workshop” terwijl hij de werkplaatskelder verkent. Het voorgevoel zit bij een bebloede mannequin met knopen. Dit voorgevoel houdt in dat Kate een arbeidsongeschikte Mark vindt tijdens “Lake”, hoewel niets bij hem is wat het lijkt.
 • Crushed: Wanneer Jamie tijdens “Interrogations” de nepspiegel opent met haar schroevendraaier, vindt ze daar een duister voorgevoel achter. Het voorgevoel laat zien dat Jamie zichzelf opoffert om Kate te redden in de Glass Trap in “Director’s Suite”. Als spelers echter willen dat iedereen blijft leven, moeten ze Kate opofferen in een scène die doet denken aan Until Dawn.
 • Gesleept: Kate’s lichte voorgevoel in “Morellos” zorgt ervoor dat ze een kamer binnengaat met iemand die huilt. Alvorens iets anders te doen, moeten spelers het voorgevoel op de muur grijpen. Het laat zien, in een scenario waarin Kate en Jamie de Glass Trap overleven, de moordenaar die Jamie betrapt in “Chase”. Kate moet Jamie redden als Jamie wil overleven.
 • Masked: Jamie vindt nog een duister voorgevoel in “Director’s Suite” terwijl hij op zoek is naar een uitgang. Voorafgaand aan het betreden van het kantoor kunnen spelers naar een voorgevoel rechts van de uitgang kijken. Dit voorgevoel omvat het einde van “Ultimatum”, waar Du’Mat Mark de rol van de nieuwe Du’Mat aanbiedt om slachtoffers naar het eiland te roepen, een aanbod dat dit spel hoog op de ranglijst van Dark Pictures kan plaatsen. Als Mark het aanbod twee keer afwijst of doet alsof hij het accepteert om Kate te waarschuwen, sterft hij in een gifgaskamer.
 • Zoeken: zodra spelers Erin in “Maze” kunnen besturen, moeten ze een strakke omheining binnengaan waar het lichte voorgevoel wacht. Daarin hoort Du’Mat iets terwijl hij een boerderij in “Homestead” verkent.
 • Spiked: Het laatste duistere voorgevoel waarbij Mark betrokken was tijdens “Pool”. Nadat je de douche hebt verlaten en de uitgang hebt gevonden, vermijd je de deur en kijk je in plaats daarvan naar de rechtermuur. In dit “Lake” -voorgevoel probeert Mark Du’Mat aan te vallen met een wapen, alleen om zijn hoofd naar een bijl te dwingen. Als Mark of Kate’s QTE’s niet slagen, wordt Mark vermoord.
 • Spaced: Dit voorgevoel plaagt de volgende game, Directive 8020. De naam van de game is, samen met enkele andere toekomstige Dark Picture -titels, een paar maanden geleden gelekt. Wanneer spelers tijdens “Cliffside” een groot verwoest gebouw bereiken, moeten ze door een raam op de tweede verdieping naar binnen gaan en het voorgevoel op de muur van de eerste kamer vinden. Daarin schommelt een explosie door een ruimteschip en wordt een van de twee astronauten in de scène de ruimte in geblazen.

Het kan moeilijk zijn om te begrijpen hoe je duistere eindes kunt vermijden of hoe je iemands leven kunt redden in een Dark Pictures -game. De QTE’s en de intense omgeving maken het stressvol om vooruit te denken. Gelukkig fungeren voorgevoelens als een soort hintsysteem, waardoor spelers het voordeel hebben dat ze nodig hebben om te beslissen of ze bepaalde acties moeten ondernemen. Voor The Devil In Me voeden deze voorgevoelens de race tegen een seriemoordenaar en houden ze de speler op de hoogte van het volgende gestoorde spel van de moordenaar.

Geef een antwoord