We hebben nagedacht over Disney Dreamlight Valley-codes sinds de game voor het eerst in augustus werd gelanceerd, en we zagen de optie “Inwisselcode” weggestopt in een van de menu’s. Na maanden van stilte hebben we eindelijk onze eerste code beschikbaar, en door deze in te wisselen kun je het item Mysterious Golden Potato claimen. Toegegeven, het is nog niet duidelijk wat deze glimmende pieper eigenlijk doet in Disney Dreamlight Valley, maar het is een stap in de goede richting!

Hopelijk betekent dit dat er in de toekomst meer Disney Dreamlight Valley-codes zullen worden uitgebracht, aangezien het erop leek dat deze functie overbodig zou kunnen zijn als deze de eerste paar maanden niet was gebruikt. Het is nog steeds een onderbenut onderdeel van het spel, maar we weten nu tenminste dat het werkt en het te volgen proces. We houden deze lijst up-to-date met alle nieuwe ingangen die worden gevonden, maar voor nu is hier de Mysterious Golden Potato-code en details over hoe je codes kunt inwisselen in Disney Dreamlight Valley.

Disney Dreamlight Valley-codes

We houden de Disney Dreamlight Valley-codes al maanden in de gaten en eindelijk is de eerste beschikbaar:

  • GPOT-OATO-LDFS-ENNM = Mysterieuze Gouden Aardappel

Er zijn een paar dingen waar u op moet letten bij het invoeren van deze code de koppeltekens zijn vereist, dus zorg ervoor dat deze zijn opgenomen wanneer u het typt, en het bevat ook een onjuiste spelling van ‘aardappel’, dus controleer wat u hebt geschreven om te bevestigen je hebt het precies ingevoerd zoals hierboven weergegeven.

Dit zal je belonen met “A Mysterious Object” dat, bij nader inzien, een Mysterious Golden Potato blijkt te zijn, beschreven als “Een glimmende aardappel die waarschijnlijk niet gegeten mag worden…” Er is momenteel geen indicatie van wat dit wordt gebruikt want hoewel het in de game is getagd als een zoektochtitem, kan het doel ervan later worden onthuld, en de vervaldatum voor deze Disney Dreamlight Valley-code is gemarkeerd als begin juni 2023. Dat betekent dat het even kan duren voordat we weten wat deze mooie knol doet dat, dus we raden aan hem voorlopig in de opslag te bewaren.

Codes inwisselen in Disney Dreamlight Valley

Om Disney Dreamlight Valley-codes in te wisselen, moet je eerst het spel openen, aangezien dit niet vanuit het hoofdmenu kan worden gedaan. Zodra je de wereld bent binnengegaan, druk je op pauze en ga je naar het tabblad Instellingen en scrol je omlaag naar het Help-gedeelte. Ongeveer halverwege dit scherm ziet u een vak met de tekst “Inwisselcode”, waar u deze kunt typen en vervolgens op de knop Claimen eronder kunt drukken. Als je een bericht krijgt met de tekst ‘De code bestaat niet’, controleer dan nogmaals wat je hebt getypt en zorg ervoor dat het exact overeenkomt, inclusief eventuele koppeltekens.

Zodra je met succes een Disney Dreamlight Valley-code hebt ingewisseld, hoef je alleen maar terug te gaan naar je huis waar je een nieuwe e-mailmelding boven de brievenbus buiten zou moeten zien. Interageer daarmee en je wordt naar een scherm geleid met een beschrijving van het item. Klik op de Claim-knop hieronder en je beloning wordt toegevoegd aan je inventaris. Gefeliciteerd!

Geef een antwoord