Een goed team wordt verenigd door vriendschap, en in Marvel’s Midnight Suns is het de taak van de jager om die banden te smeden. Wanneer de speler een nieuwe held in zijn team rekruteert, kunnen ze communiceren met de held en hun vriendschapsniveau verhogen. Door een vriendschapsniveau te verhogen, worden nieuwe vaardigheden voor de held ontgrendeld en worden ze sterker. Bovendien verhoogt het tijd doorbrengen met elke held het teamvriendschapsniveau, waardoor meer combo-vaardigheden, complimenten en cadeauwinkelitems worden verleend.

Een van de gemakkelijkste manieren om vriendschapsniveaus te verhogen, is door helden uit te nodigen voor missies. Deze missies zijn waar de op kaarten gebaseerde gameplay van Marvel’s Midnight Suns in het spel komt. De meeste relatieontwikkeling zal plaatsvinden in de abdij, het hoofdkwartier van de Midnight Suns. In de abdij kunnen spelers met hun teamgenoten praten, waarbij sommige dialoogopties de vriendschapsniveaus verhogen.

Hoe je een band krijgt met helden in Marvel’s Midnight Suns

De beste manier om vrienden te maken met de helden van de Midnight Suns is door ze uit te nodigen voor een ontmoetingsplaats. In een ontmoetingsplaats kiest de jager een activiteit om samen te doen, zoals meditatie, videogames of vissen (want bij welke game hoort vissen tegenwoordig niet). Dus ondanks de demonische upgrades van Spider-Man zal hij bijvoorbeeld geen fan zijn van het verkennen van het vreemde terrein van de abdij. Hij zal echter graag een film kijken. Het is dus het beste om hangouts te kiezen waar het personage dol op is om 7 XP te krijgen.

Havens zijn een eenmalige interactie met de jager en een held. Havens zijn blauw gemarkeerd in de abdij. Wanneer de jager een held uitnodigt in een toevluchtsoord, nemen ze deel aan een specifieke activiteit die daarmee verband houdt. Elke vriendschaps-XP die in een toevluchtsoord wordt verdiend, is het dubbele van wat het zou zijn in een hangout.

Spelers kunnen de held een cadeau geven aan het einde van een hangout of tijd in een toevluchtsoord. Elke held in Marvel’s Midnight Suns geeft de voorkeur aan verschillende geschenken op basis van hun persoonlijkheid en achtergrondverhaal. Elk geschenk heeft een andere zeldzaamheid. Gewone geschenken geven bijvoorbeeld +1 voor bijna iedereen. Als een held dol is op een bepaald geschenk, krijgt hij +4 voor zeldzame geschenken, +8 voor epische geschenken en +10 voor legendarische geschenken. Het is de moeite waard erop te wijzen dat legendarische geschenken alleen aan een specifieke held kunnen worden gegeven.

Een keer per dag kan de jager een held uitnodigen voor een sparringsessie. Sparring helpt de kaarten en statistieken van een held te verbeteren en beloont vriendschap XP. Met Training in the Yard kunnen spelers ook complimenten verzamelen, een hulpbron die Friendship XP kan helpen verhogen. Als spelers een compliment uitgeven aan een held, krijgen ze 4 XP, zolang ze hun complimenten maar uitspreiden. Spelers kunnen ook complimenten verdienen door Hero Ops en Research Projects te voltooien. Helaas leiden deze complimenten niet tot een romance met een Marvel’s Midnight Suns- held.

Interactie met helden voegt de “rollenspel” -ervaring toe aan het spel en stelt spelers in staat zich te hechten aan enkele van hun favoriete personages. Naarmate de game meer DLC-helden krijgt, heeft de Hunter tal van relaties om te verkennen en veel mogelijkheden om hun vriendschapsniveau met Marvel’s Midnight Suns- leden te verhogen.

Geef een antwoord