Een van de beste early-game Dark- en Fire-type pocketmonsters die Trainers kunnen vangen tijdens het begin van hun reis in Pokémon Scarlet and Violet, is de donkere hond Houndour. Hoewel de algemene basisstatistieken niets bijzonders zijn, is de SpAtk-statistiek van Houndour redelijk hoog voor een pocketmonster uit de vroege game, waardoor het in bepaalde situaties levensvatbaar is voor gevechten. Uiteindelijk zal Houndour evolueren naar Houndoom, een beest van het Dark- en Fire-type met ongelooflijke schalingsstatistieken die Trainers door vele gevechten zullen leiden tot ver in het late spel en daarna. Maar voordat trainers hun avonturen met Houndoom kunnen plannen, moeten ze eerst Houndour vinden en vangen.

Tijdens de proloog- tutorialmissie van Pokémon Scarlet en Violet reizen Trainers naar een locatie die bekend staat als de Inlet Grotto, waar verschillende groepen Wild Houndours te vinden zijn. De ingang van deze grot bevindt zich aan de onderkant van de zuidelijke provincie (Area One), ten zuiden van Los Platos, en in de buurt van de vuurtoren van Poco Path. Nadat ze door de tunnelingang zijn gelopen, bevinden spelers zich in een grote grot met gloeiende groene rotsen langs de vloer en muren. Dit is het gebied waar Trainers hun eerste roedel Wilde Honden tegenkomen.

Hoe Houndour te evolueren in Pokémon Scarlet en Violet

Volgens het YouTube-kanaal Quick Tips is de Inlet Grotto niet de enige plek waar Houndour spawnt in Pokémon Scarlet en Violet. Trainers kunnen deze Dark- en Fire-type hond ook tegenkomen in zones van de South Province (Area Four). Volgens de Paldean Dex-vermelding wordt Houndour echter ’s nachts actiever. Deze beschrijving zou erop kunnen wijzen dat het zakmonster een hogere spawnsnelheid heeft na het vallen van de avond in Paldea, maar dergelijke veronderstellingen zijn niet bevestigd. Omgekeerd hebben veel communityleden via gameplay-beelden geverifieerd dat deze Dex-informatie niet betekent dat Houndour nachtdieren is zoals Misdreavus. Daarom, als trainers overdag Inlet Grotto bezoeken, kunnen roedels Houndours door de ondergrondse tunnels van de grot dwalen.

Het vangen wordt later gemakkelijker, maar nieuwkomers moeten mogelijk tegen Houndour vechten voordat ze een succesvolle vangst kunnen bereiken in Pokémon Scarlet en Violet. Als een monster van het type Dark en Fire is Houndour sterk tegen aanvallen van het type Fire, Grass, Ice, Ghost, Steel en Psychic. Aan de andere kant stelt Game8 dat trainers supereffectieve schade aan deze hond kunnen toebrengen door hem te raken met bewegingen van het type Water, Vechten, Grond en Rots. Als Houndour eenmaal is gevangen, kunnen trainers hem evolueren naar Houndoom door de donkere hond naar niveau 24 te brengen. Er zijn geen evolutie-items of tijdvereisten betrokken bij de evolutie van Houndour in Pokémon Scarlet en Violet.

How to Find and Evolve Houndour to Houndoom in Pokemon Scarlet & Violet

Geef een antwoord