Het vervolg op Star Wars Jedi: Fallen Order uit 2019 is er eindelijk. Star Wars Jedi: Survivor, uitgegeven door Electronic Arts, speelt zich vijf jaar na de gebeurtenissen van de vorige game af. We gaan verder met de reis van Cal Kestis door de galactische rand terwijl nieuwe vijanden op hem jagen en enkele bekende gezichten zich herenigen. Star Wars Jedi: Survivor is de laatste Star Wars-game van EA, aangezien de licentie voor het IP ergens later dit jaar afloopt. Daarna zal Ubisoft de mantel van Star Wars-videogames overnemen. Massive werkt al aan een open-wereld Star Wars-game, dus het zal spannend zijn om te zien wat ze bedenken. Er zijn veel verwachtingen van fans van de Star Wars-franchise, aangezien Jedi Survivor de laatste AAA-game zal zijn die ze in ieder geval enige tijd zullen zien. Recensies voor de game zijn al uit en ze zijn meestal negatief. Goed,

De laatste tijd zijn de pc-poorten van AAA-games van zeer slechte kwaliteit. Abominabel zou het juiste woord zijn om ze te beschrijven. Van The Last of Us Part 1 tot Forspoken, elk van deze games heeft gamers teleurgesteld met hun slechte pc-prestaties. Maar dat is niet alles. Deze spellen zijn zo slecht geoptimaliseerd dat de minimumvereisten om ze te spelen in een paar jaar omhoog zijn geschoten. Helaas valt ook Jedi Survivor in dezelfde categorie games. Hoewel de prestaties op consoles goed zijn, is de pc-poort op grote schaal gepand, zoals blijkt uit die “Meestal negatieve” recensie op Steam. Het lage GPU/CPU-gebruiksprobleem is slechts een van de vele in het oog springende problemen in deze poort. Dus, is er een oplossing voor dit probleem? Dat zoeken we uit!

Star Wars Jedi: Survivor Probleem met laag GPU/CPU-gebruik: is er al een oplossing?

Star Wars Jedi: Survivor Probleem met laag GPU/CPU-gebruik: is er al een oplossing

Start het spel opnieuw na het wijzigen van de grafische instellingen

Het wijzigen van de grafische instellingen in het spel en het vervolgens opnieuw starten lijkt dit probleem te verhelpen. We kunnen niet echt garanderen dat dit het probleem volledig oplost, maar het is een begin.

Update GPU-stuurprogramma’s

Aangezien de GPU weinig wordt gebruikt, kunt u dit mogelijk oplossen door uw GPU-stuurprogramma’s bij te werken. Ga gewoon naar de officiële website van de GPU-fabrikant en download daar de nieuwste beschikbare driver. Bovendien kunt u hun apps ook gebruiken om de stuurprogramma’s bij te werken.

Windows bijwerken

Het wordt aanbevolen om uw Windows up-to-date te houden. Dit helpt het apparaat optimaal te laten werken zonder grote problemen. Ga naar Instellingen > Update en beveiliging > Windows Update om bij te werken. Als er een update beschikbaar is, download en installeer deze dan meteen.

Schakel Hardwareplanning in

Hardwareplanning is ook een andere mogelijke oplossing voor dit probleem. Vergeet niet dat je hiervoor een compatibele GPU nodig hebt. Ga naar Start > Instellingen > Systeem om Hardware Scheduling in te schakelen. Navigeer naar Beeldscherm en onder de optie Meerdere beeldschermen ziet u Grafische instellingen. Selecteer het en schakel “Hardwareversnelde GPU-planning” in. U moet uw pc opnieuw opstarten voordat u de game opent.

Stel uw energie-instellingen in op hoge prestaties

Als je de High-Performance-modus niet hebt ingeschakeld in je Energie-instellingen, kun je proberen dit te doen om dit probleem op te lossen. Om het proces te starten, drukt u op de Windows-toets + R. Hierdoor wordt een dialoogvenster Uitvoeren geopend waarin u powercfg.cpl moet typen. Er zal een energiebeheervenster zijn waarin u een nieuw energieplan kunt maken of kunt kiezen tussen gebalanceerd en hoge prestaties. Kies voor het laatste. En als er geen opties zijn, maak dan een nieuw aangepast energieplan en selecteer Hoge prestaties.

Welnu, EA erkende het probleem en uitte hun bezorgdheid en plannen met de game. De ontwikkelaars zijn momenteel bezig om de port speelbaarder te maken, dus wacht nog een paar dagen.

Een opmerking van het Jedi-team over de pc-versie van Star Wars Jedi: Survivor pic.twitter.com/C3bp78VICr

— EA Star Wars (@EAStarWars) 28 april 2023

Bekijk ondertussen Volsiz voor het laatste nieuws over alles wat met gamen te maken heeft.

Lees ook: Star Wars Jedi Survivor start niet en crasht: probleem oplossenGeef een reactie