In de afgelopen vijf jaar heeft Behaviour Interactive veel nieuwe functies toegevoegd aan Dead by Daylight naarmate het steeds populairder wordt. Een functie die gemengde beoordelingen kreeg van ervaren spelers, was de crossplay-mogelijkheid, waarmee spelers op verschillende platforms samen in dezelfde wedstrijd kunnen spelen. Omdat niet iedereen mee wilde doen aan wedstrijden met spelers op andere platforms, bevatte Behaviour Interactive de optie om deze functie uit te schakelen.

Crossplay uitschakelen in Dead by Daylight

Het kost geen grote moeite om deze instelling om te schakelen en is letterlijk slechts een paar klikken verwijderd van het startmenu. In de onderstaande stappen leggen we uit hoe u uw matchmaking-opties kunt wijzigen om gebruikers van andere platforms toe te staan ​​of te voorkomen.

Stap één: Ga naar het optiemenu.

De knop Opties in het menu in Dead by Daylight.

Deze stap spreekt voor zich, maar we hebben de bovenstaande afbeelding toegevoegd als u de menuknop niet kunt vinden. Wanneer je voor het eerst voorbij de pagina komt die het spel initialiseert, bevind je je in het startmenu. Onderaan het scherm en in het midden vind je de knop Opties. Het is gemarkeerd in het rode vak hierboven. Klik op deze knop om naar het optiemenu te gaan.

Stap twee: schakel crossplay in.

De crossplay-instelling in het optiemenu van Dead by Daylight.

Je vindt de optie om crossplay in te schakelen in het menu Opties dat je zojuist hebt geopend. Om het te vinden, bladert u omlaag naar de onderkant van het optiemenu (terwijl u zich nog steeds op het tabblad Instellingen bevindt) om het crossplay-label en een selectievakje er tegenover te vinden. Als je crossplay wilt uitschakelen, zorg er dan voor dat dit selectievakje is uitgeschakeld.  Als je er zeker van wilt zijn dat crossplay is ingeschakeld, zorg er dan voor dat hetzelfde selectievakje is aangevinkt.

Voors en tegens

Omdat crossplay een eenvoudig concept is, is het gemakkelijk om de voordelen uit te leggen van het ingeschakeld houden. Wanneer crossplay is ingeschakeld, sta je spelers van alle platforms toe om deel te nemen aan je matchmaking-lobby. Dit betekent dat iedereen die vanaf elk platform aan een match deelneemt, verbinding met je kan maken, wat betekent dat je een veel kortere wachttijd ziet bij het vinden van een match.

De keerzijde van crossplay gaat vooral over communicatie. Spelers hebben zelden uitbreidingen op hun consoles waarmee ze snel kunnen typen, dus chatten voor het spel is zeer zeldzaam. Dit betekent dat als je doelen of prestaties hebt die je probeert te voltooien, je niet effectief met andere spelers kunt samenwerken om ze te voltooien.

Dat is het voor de gids! In de meeste andere games is het schakelen tussen crossplay veel meer gedoe. We zijn dankbaar dat Behaviour Interactive het zo gemakkelijk heeft gemaakt!

Heb je een sleutel in je inventaris en weet je niet wat deze doet? Bekijk onze gids over het gebruik van sleutels in Dead by Daylight !Geef een reactie