Buiten de grote drie (Link, Zelda en Ganon) is het moeilijk om een ​​ander personage in de Zelda-kennis te vinden dat belangrijker is dan Rauru. Behalve dat hij verantwoordelijk was voor een enorme mijlpaal in Hyrule, was Rauru een sleutelfiguur in de gebeurtenissen van Ocarina of Time. Dit staat allemaal los van zijn taken als een van de zeven wijzen uit de legende.

De geschiedenis van Rauru in The Legend of Zelda

Rauru is een van de zeven wijzen in The Legend of Zelda, meer specifiek de Sage of Light. Deze groep wijzen was verantwoordelijk voor het meerdere keren afsluiten van Ganon gedurende de franchise. Van alle wijzen heeft Rauru echter het grootste effect gehad op de geschiedenis van Hyurle.

Met name bouwde Rauru de Temple of Time waarin het Master Sword in The Legend of Zelda: Ocarina of Time was ondergebracht. Dit zou uiteindelijk dezelfde tempel worden die op het Grote Plateau verschijnt in Breath of the Wild.

Ondanks dat alles was Rauru’s grootste aanspraak op roem echter de hulp die Link gaf in Ocarina of Time. Toen Ganon Hyrule Castle en de Triforce of Power overnam, was het Rauru die Link zeven jaar lang in het Heilige Rijk verborg totdat hij volwassen werd om tegen Ganon te vechten. Hij zou dan aan het einde van het spel weer verschijnen om Ganon samen met de andere wijzen op te sluiten.

Zal Rauru verschijnen in Tears of the Kingdom?

Hoewel niets is bevestigd, is er een mogelijkheid dat de zeven wijzen, inclusief Rauru, in Tears of the Kingdom kunnen verschijnen. Op basis van de laatste trailer van de game lijkt het erop dat Ganondorf een groot rendement maakt. Het is mogelijk dat dit werd gedaan door het zegel te verbreken dat de Zeven Wijzen oorspronkelijk op hem hadden geplaatst, in welk geval de Zeven Wijzen in een filmpje kunnen verschijnen.

Trivia over Rauru in The Legend of Zelda

In Ocarina of Time ontmoet Link Rauru technisch lang voordat hij wordt opgesloten in het heilige rijk. De Hyrule Historia bevestigde dat Kaepora Gaebora, de uil die Link als kind informatie geeft, eigenlijk Rauru is in de vorm van een uil. Dit is ook de reden waarom Gaepora, het hoofd van de Knight Academy in Skyward Sword, zoveel op Rauru lijkt.

Een ander interessant feit over Rauru is dat hij eigenlijk vernoemd is naar een stad in Zelda II: The Adventure of Link. Elk van de Seven Sages is vernoemd naar een van de steden in Adventure of Link, en Rauru is de eerste stad waarin Link in het spel verschijnt.

Wil je meer Zelda-gidsen? Volsiz heeft je gedekt met Who is Malon? Zelda Lore.Geef een reactie