Als je op zoek bent naar de vier ceremoniële wapens en de Rosymorn-kloosterpuzzel oplost, moet je de Ceremoniële Warhammer uit het Adelaarsnest stelen. Als je dit doet, zullen de adelaars je aanvallen, ongeacht of je voorheen op goede voet met ze stond. Wat moeten we doen?

Hoe de adelaars in BG3 te vermijden

Hoewel het onmogelijk lijkt om het gevecht met de adelaars te vermijden, omdat geen enkele spreuk van Onzichtbaarheid of Duisternis hen ervan weerhoudt je plunderingen op te merken, is dat niet het geval. Hieronder heb ik twee betrouwbare methoden opgesomd om dit te vermijden, die voor elke partij toegankelijk zouden moeten zijn. Volg ze en je zult in een mum van tijd de Ceremoniële Warhammer hebben, net als ik.

Het afleiden van de adelaars

Eén manier om het wapen te stelen zonder de adelaars te doden, is door ze af te leiden. Het is beter om slechts één personage mee te nemen en een kleine illusie te gebruiken om hun aandacht af te leiden, waarna je een spreuk als Misty Step, Fly of Invisibility kunt gebruiken om weg te rennen van het gevecht.

Magehand gebruiken

Als weglopen niet jouw stijl is, kun je het gezelschap ver weg achterlaten en een Mage Hand naar het adelaarsnest brengen. De Mage Hand kan de Ceremoniële Warhammer weggooien van de adelaars, waar ze hem niet meer kunnen zien. De vogels zullen de magiërhand aanvallen, maar het gevecht zal daar eindigen. Later kun je een van je sluipende personages meenemen en de Warhammer oppakken zonder dat de adelaars het merken.

Tussen de twee methoden geef ik de voorkeur aan de tweede; het bespaart niet alleen spell-slots, maar stelt je ook in staat langs de adelaars te lopen zonder dat ze agressief worden nadat je van ze hebt gestolen. In de ogen van de vogels heb je niets gestolen: het was die rare spookachtige hand.

Zodra je de Ceremonial Warhammer hebt, heb je de andere drie ceremoniële wapens nodig (Ceremonial Longsword, Ceremonial Mace en Ceremonial Battleaxe) om de Rosymorn-kloosterpuzzel op te lossen.

Voor meer informatie over Baldur’s Gate 3, ga naar BG3 How to Cure the Shadow Curse op Volsiz.Geef een reactie