Starfield-spelers genieten zeker van hun tijd in het spel. Van vliegen door het heelal tot het ontdekken van nieuwe flora en fauna tot het omgaan met piraten, er komt geen einde aan wat je kunt doen. Al dit plezier wordt echter ontsierd door verschillende in-game problemen, zoals de Heart of Mars-zoektochtbug en het niet kunnen repareren van scheepsproblemen. En de laatste tijd klagen veel spelers erover dat het Mantis/Razorleaf-schip niet verschijnt tijdens of na de Mantis-missie in het spel.

Zoals de naam al doet vermoeden, kunnen spelers tijdens en zelfs na het voltooien van de Mantis-missie het Razorleaf-schip niet zien. Dit is niet ideaal, aangezien de Razorleaf een van de beste schepen uit de vroege game in Starfield is. Het verliezen ervan zou een ernstige fout zijn, en dat geldt zeker ook voor completistische spelers. Dus, is er een oplossing voor dit probleem? Dat zoeken we uit!

Starfield Mantis/Razorleaf-schip verschijnt niet Probleem: is er al een oplossing?

Starfield Mantis/Razorleaf-schip verschijnt niet Probleem: is er al een oplossing?

Omdat Bethesda nog geen enkele officiële oplossing voor dit probleem heeft uitgebracht, zul je het moeten doen met de volgende oplossingen. Volg ze één voor één en kijk of ze je kunnen helpen.

Bezoek de scheepsservicetechnicus

Ervan uitgaande dat je de Mantis-missie hebt voltooid, maar het Razorleaf-schip niet verschijnt, ga je eerst terug naar de Lodge waar je je huidige schip zult zien. Benader nu de scheepsservicetechnicus in de buurt en selecteer de optie Wijzigen. In het venster voor het bewerken van schepen kun je op Q of E drukken om de verschillende schepen te bekijken die je bezit. Hier zou je uiteindelijk het Razorleaf-schip tegen moeten komen, samen met je huidige schip. Schakel nu over naar het Razorleaf-schip en wijs het aan als je thuisschip in het scheepsbewerkingsmenu. Ga daarna naar een willekeurige plaats of reis snel naar de baan van een willekeurige planeet, en kom dan terug naar het lanceerplatform. Het Razorleaf moet zichtbaar en beschikbaar zijn om aan boord te gaan en te vliegen.

Start het spel opnieuw

Soms is een eenvoudige herstart voldoende om een ​​probleem op te lossen. We kunnen niet garanderen dat het probleem volledig zal verdwijnen, maar toch zul je het nooit weten zonder het te proberen. Overweeg dus om het spel opnieuw te starten en controleer vervolgens of het Razorleaf verschijnt.

Laad een opgeslagen bestand van eerder

Als u een eerdere opslag heeft die geen bugs bevat, raden we u aan die te laden. Probeer de zoektocht opnieuw en kijk of het Razorleaf zichtbaar is of niet. Als u dit wel doet, moet het probleem worden opgelost.

Repareer het spel

Een mogelijke oorzaak voor dit probleem kan zijn dat de game enkele cruciale bestanden mist of dat de bestanden beschadigd zijn geraakt. Om dit op te lossen, open je Steam en ga je naar de bibliotheek. Van daaruit zoekt u Starfield, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Eigenschappen > Geïnstalleerde bestanden > Integriteit van gamebestanden verifiëren. Wacht tot het proces is voltooid en start vervolgens het spel op.

Gebruik console-opdracht

Welnu, deze methode is alleen bedoeld voor degenen die het schip niet kunnen bekijken nadat ze de lift hebben geactiveerd in de Mantis-missie, wat resulteert in een mislukte voortgang. Als u de consoleopdracht gebruikt, wordt uw huidige opslag echter als gewijzigd bestempeld, waardoor prestaties worden uitgeschakeld. Maar als je wanhopig op zoek bent naar dit schip, aarzel dan niet om deze oplossing te proberen. Open eerst de consoleopdracht door op de Tilde-toets (~) te drukken. Typ vervolgens “sqt” om uw actieve zoektocht te zien. Let op de naam van de missie die op het scherm wordt weergegeven. Typ vervolgens help en zoek naar de hexadecimale waarde van de doelzoektocht. Dit zal de quest-ID zijn voor die specifieke quest.

Zodra je het hebt, controleer je je huidige zoektochtfase door het volgende in te voeren: “getstage “. Bekijk daarna de beschikbare fasen van die zoektocht door in te typen: “showqueststages”. Ga ten slotte verder met de zoektocht door het volgende in te voeren: “setstage [next level stage number here]”. Als je bijvoorbeeld momenteel op niveau 20 van die specifieke zoektocht zit, voer dan “setstage 30” in om door te gaan naar het volgende niveau en deze bug te omzeilen.

We hopen dat u van dit probleem af kunt komen door de gegeven oplossingen te volgen. Als u deze gids informatief vindt, overweeg dan om Volsiz te bezoeken voor meer soortgelijke gidsen. Lees ook: Starfield Eye of the Storm Quest Bug: Is er al een oplossing?

Tags:Geef een reactie