Multiclassing kan een geweldige manier zijn om je personage veelzijdiger te maken en nieuwe vaardigheden te verwerven. Met zoveel verschillende multiclassing-mogelijkheden kan het overweldigend worden om builds te vinden die goed werken. Ik vind het leuk om verschillende builds uit te proberen om te zien of ze levensvatbaar en leuk zijn om te spelen. Een van de beste multiclass-builds die ik heb geprobeerd, is een Warlock Rogue in Baldur’s Gate 3.

Een Warlock Rogue-multiklasse kan Sneak Attack combineren met Eldritch Blast om veel schade aan te richten en uit de gevarenzone te blijven. Warlock Rogues kunnen ook van groot nut zijn en kunnen het gezicht van de partij zijn met een hoog charisma.

Beste statistieken voor Warlock Rogue-build in BG3

Warlock Rogues hebben een hoog charisma nodig voor hun spellcasting-modifier en voor dialoogcontroles. Je zult ook een hoge behendigheid willen hebben voor wapenaanvallen en initiatief, en een redelijk hoge grondwet zal helpen bij gezondheids- en concentratiecontroles. Hier zijn de beste statistieken voor een Warlock Rogue.

  • Sterkte: 8
  • Behendigheid: 16
  • Grondwet: 14
  • Wijsheid: 10
  • Intelligentie: 8
  • Charisma: 17

Hoe een Warlock Rogue te bouwen in BG3

Een van de beste dingen aan het maken van een Warlock Rogue-multiklasse is dat veel van de subklassen goed samenwerken, wat betekent dat er verschillende routes zijn die je kunt nemen om een ​​Warlock Rogue te bouwen. Voor de best mogelijke build zul je je willen concentreren op het upgraden van je Eldritch Blast- en Sneak Attack-schade.

Voor deze build moet je minimaal 5 niveaus van Warlock nemen en The Fiend als je subklasse selecteren. Selecteer vervolgens Pact of the Blade om een ​​extra aanval op niveau 5 te ontgrendelen. Voor je Eldritch Invocations zijn de beste opties Agonizing Blast en Afstotende explosie.

Je kunt al vroeg in Rogue duiken om Sneak Attack te krijgen en doorgaan met het levelen van Rogue om je Sneak Attack te upgraden en andere belangrijke klassenvaardigheden te ontgrendelen, zoals Cunning Action en Uncanny Dodge. Om Eldtrich Blast te laten werken met Sneak Attack, moet je een finessewapen hanteren waarmee je bedreven bent. Je zou dan je Sneak Attack-schade aan Eldtrich Blasts moeten kunnen toevoegen als je voordeel hebt bij de aanval.

Beste prestaties voor een Warlock Rogue in BG3

Omdat een Rogue Warlock zich zal concentreren op verstoppen en Eldritch Blast, zijn er een paar prestaties die je zullen helpen verbeteren in de strijd. Voor deze build heb je slechts twee keuzes, dus zorg ervoor dat je degene kiest die goed aansluiten bij je speelstijl en feestbehoeften.

Prestatie Beschrijving
Verbetering van de vaardigheidsscore Je verhoogt één Ability met 2, of twee Abilities met 1, tot een maximum van 20.
Matig gepantserd Je krijgt pantservaardigheid met medium pantser en schilden, en je kracht of behendigheid neemt toe met 1, tot een maximum van 20.
Spell Sniper Je leert een cantrip en het aantal dat je nodig hebt om een ​​Critical Hit te gooien terwijl je aanvalt met een spreuk wordt met 1 verminderd. Dit effect kan worden gestapeld.
Oorlogscaster Je krijgt voordeel bij het opslaan van worpen om de concentratie tijdens een spreuk te behouden.
Je kunt ook een reactie gebruiken om Shocking Grasp uit te werpen op een doelwit dat zich buiten het slagbereik bevindt.

Een Ability Score Improvement is een goede keuze voor een prestatie, omdat je je Charisma kunt verhogen naar 18 of 19, wat erg belangrijk is voor de opbouw. Je kunt Moderately Armored pakken als je je AC wilt vergroten met Medium Armor en een Behendigheidsboost. Spell Sniper is een andere geweldige keuze die je vermogen om kritiek te leveren kan vergroten met Eldritch Blast. War Caster kan een goede optie zijn als je hulp nodig hebt om de Hex-concentratie op vijanden te houden.

Een Rogue Warlock kan een buitengewoon leuke constructie zijn om te gebruiken en kan grote schade aanrichten. Je kunt stealth gebruiken, vallen ontwapenen en lockpicken als een bedrieger, terwijl je goed bent in overtuigingskracht en dialoog.

Voor meer informatie over Baldur’s Gate 3, bekijk Baldur’s Gate 3 Finesse Weapons Guide hier op Volsiz.Geef een reactie