Capcom onthult een leuke verrassing aan de Fransen voor Japan Expo 2022: een speelbare demo van Street Fighter 6. Hier is alle informatie over deze eerste Europese presentatie.

Aangekondigd met een knallende trailer, zal Street Fighter 6 pas in 2023 beschikbaar zijn op PS5, PS4, Xbox Series X|S en pc. Maar bezoekers van Japan Expo 2022 krijgen over een paar dagen een preview-presentatie. En vooral toegang tot terminals om het spel uit te proberen.

Street Fighter 6 op Japan Expo 2022

Street Fighter 6 is speelbaar op Japan Expo 2022 van donderdag 14 juli tot zondag 17 juli. De gameterminals, exclusief voor PlayStation 5, bevinden zich op Stand Street Fighter (N°E656). Wat zal deze demo bevatten? Vier vechters met Chun-Li, Ryu, Jamie en Luke. Een klein deel van de lijst. Helaas geen Guile voor deze Franse en Europese première.

Bezoekers zullen ook het nieuwe realtime commentaarsysteem van Street Fighter 6 ervaren, evenals verschillende soorten bedieningselementen. Die worden “klassiek” en “modern” genoemd. Deze hebben vereenvoudigde bediening voor nieuwkomers die speciale bewegingen kunnen uitvoeren zonder al te veel te forceren. “Speciale bewegingen zijn hier gemakkelijker uit te voeren door een enkele druk op de knop en richting te combineren”, zegt Capcom.

Een presentatie naast de demo

Als je niet met de computer of andere bezoekers om wilt gaan, is er ook een presentatie van SF6. Het wordt op het podium geleid door spelers Luffy, Mister Crimson, Gen1us en youtubers Bob Lennon en Benzaie.

Geef een antwoord