Al bijna twee decennia heeft de Call of Duty -franchise de standaard gezet voor multiplayer FPS-gaming. Elk jaar, en ondanks de verkoopprijs, is het een van de best verkochte games, op pc en consoles. Maar één platform is al een tijdje weggelaten, de Nintendo Switch. Hierdoor vragen veel gamers zich af of Call of Duty: Modern Warfare 2 naar de hybride console van Nintendo komt.

Call of Duty: Modern Warfare 2 gesorteerd op Nintendo Switch ?

Laten we er niet omheen draaien, voorlopig is Call of Duty: Modern Warfare 2 absoluut niet gepland voor Nintendo Switch. Dit is niet verwonderlijk, aangezien de serie meestal niet op Nintendo’s nieuwste console arriveert, althans voorlopig. De vraag blijft echter legitiem om twee redenen. De eerste is dat er in het verleden meerdere Call of Duty-games zijn uitgebracht op een console van de Japanse gigant, waaronder de Nintendo DS en de Wii. Maar sindsdien bijna niets meer. Het is mogelijk dat hier in de nabije toekomst verandering in komt.

De andere reden om erin te geloven komt rechtstreeks van Activision, of liever van Microsoft, dat na de overname het moederbedrijf van de studio wordt. Een paar maanden geleden, begin 2022, verduidelijkte Brad Smith, president van Microsoft, dat het bedrijf verschillende wensen had, met name die om de ”  Call of Duty” -licentie naar Nintendo-apparaten te brengen, waardoor de deur naar deze mogelijkheid werd geopend.

Maar sindsdien hebben we geen nieuws en het is onwaarschijnlijk dat Modern Warfare 2 op de Switch aankomt. In de toekomst zouden we de franchise echter heel goed op Nintendo Switch kunnen zien landen, hetzij via de jaarlijkse titel of remasters.

Geef een antwoord