Het was min of meer verwacht, maar de Netflix Cyberpunk Edgerunners-serie doet Cyberpunk 2077 veel goed.

Gamers keren terug naar Cyberpunk 2077 dankzij Netflix

De animatieserie Cyberpunk Edgrunners, uitgezonden sinds 13 september op Netflix, is een groot succes. Zowel qua perskritiek als toeschouwers die hulde brengen aan het bewerkingswerk van Studio Trigger (Kill la Kill). Zowel op Rotten Tomatoes als op IMDB is de consensus er met hoge gemiddelden. Maar dit succes gaat verder, aangezien het de belangen van CD Projekt Red en zijn Cyberpunk 2077 volledig dient.

In de afgelopen dagen op Steam is het aantal gelijktijdige spelers gestegen tot 70.000. Ongehoord sinds januari 2021, een maand na de lancering, zoals opgemerkt door Benji-Sales. Een tijdelijke comeback? Neen. Het bleef stijgen en bereikte een paar uur later 85.555 gelijktijdige spelers. En hoewel het nu nog maar rond de 50.000 is, is Cyberpunk 2077 veel populairder dan voordat Cyberpunk Edgerunners op Netflix werd uitgebracht.

 

CD Projekt Red is echter niet bij zijn eerste poging. Deze synergie was al te zien met de Netflix-serie The Witcher die spelers terugbracht naar The Witcher 3. Een methode die PlayStation zeker hoopt te reproduceren met zijn veelheid aan aanpassingen, waaronder The Last of Us-serie.

Cyberpunk zal in 2023 ook opnieuw worden gelanceerd met de unieke Phantom Liberty DLC, maar daarna zou er geen grote extra content meer moeten zijn. De Poolse studioteams hebben genoeg te doen om hun zeer grote ambities met The Witcher 4 waar te maken.

Geef een antwoord