Sinds de lancering in september 2014 heeft De Sims 4 miljoenen spelers over de hele wereld aangetrokken en is het beschikbaar op bijna alle platforms (pc, PlayStation en Xbox). In de loop van de tijd is er een schat aan content, zowel gratis als betaald, toegevoegd om de wereld van De Sims te verrijken en de creatieve mogelijkheden voor spelers te vergroten.

Tegen alle verwachtingen in hebben de ontwikkelaars aangekondigd dat De Sims 4 gratis wordt en free-to-play wordt.

Wanneer is De Sims 4 gratis?

De Sims 4 wordt daarom vanaf 18 oktober 2022 gratis op alle platformen. Dat wil zeggen, je kunt het downloaden, zonder een cent uit te geven, op pc, via Steam en Origin, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One en Series. Helaas is er geen aankondiging gedaan op Nintendo Switch en het lijkt erop dat de titel nog steeds niet op dit platform aankomt, tot ergernis van een hele community.

Voor de rest zal deze overgang naar free-to-play de spelers niet echt beïnvloeden. Updates zullen in de loop van de tijd altijd worden uitgerold, met als doel inhoud te brengen, hoewel we hier niet meer informatie over hebben. Maar om de community te bedanken, en vooral de spelers die het kochten voordat De Sims 4 gratis werd,één kit zal worden aangeboden, namelijk de Luxury in the Desert-kit, die onlangs op alle platforms is uitgebracht. Dit laatste geeft spelers toegang tot meer exotische items, geïnspireerd op de woestijn van het zuidwesten van de Verenigde Staten.

Deze free-to-play-overgang van De Sims 4 zal Maxis en Electronic Arts in staat stellen om het spelersbestand zonder twijfel drastisch te vergroten. Tussen de oude spelers die zich zullen onderdompelen in de productie en de nieuwe, die zullen komen om de ervaring te ontdekken, zou deze keuze winstgevend moeten blijken te zijn voor de ontwikkelaars. Een uitstekende zaak voor, misschien, de aankondiging van De Sims 5?

sims4-gratis-gratis-te-spelen

Geef een antwoord