De communicatie rondom PSVR 2 trekt dit najaar wat meer op. Sony heeft zojuist een best-of-video uitgebracht van wat gamers te wachten staat met de nieuwe PS5 VR-headset.

State-of-the-art PSVR 2

Voor zijn PSVR 2 zal Sony alles uit de kast halen en een echte breuk met het eerste model markeren. Tegen een redelijke prijs hopen we, want de VR-markt blijft een nichesector. Om spelers op de hoogte te brengen van de vorderingen, heeft het Japanse bedrijf een advertentie ‘Feel a New Real’ geplaatst.

Bijna twee minuten lang presenteert de video afwisselend nieuwe functies en fragmenten uit Horizon Call of the Mountain, Resident Evil Village, Firewall Ultra en The Walking Dead: Saints & Sinners – Chapter 2: Retribution- games. En de PlayStation VR 2 heeft meer dan één argument met 4K HDR OLED-schermen met een resolutie van 2000 x 2040 per oog met een framesnelheid tot 120 Hz, een gezichtsveld van 110°, Tempest Audio 3D. Maar dit zijn niet de meest overtuigende elementen.

Wat getuigt van een enorme kloof met dit nieuwe model, is de hoogvliegende eye-tracking die op twee manieren wordt gebruikt. In eerste instantie maakt het het mogelijk om een ​​foveale weergave te verkrijgen om middelen te besparen om ze elders te plaatsen. Alles buiten het gezichtsveld van de speler wordt gedegradeerd om de details van de omgevingen en anderen voor hem en aan de nabije kanten te maximaliseren. De aanpassing gebeurt on-the-fly, en tenzij je echt zoekt, is het proces blijkbaar transparant. Eye -tracking is ook geïmplementeerd om acties uit te voeren, zoals het selecteren van uitrusting van een wapenwiel.

Ten slotte, als het gaat om de headset zelf, zal er ingebouwde haptische feedback zijn. Ultra-precieze trillingen die het effect kunnen simuleren van een bal die langs het hoofd van de speler schaaft.

Onwerkelijke werelden in jouw handen

Ook de Sense-controllers worden uitgelegd. Door middel van vingerdetectie is het bijvoorbeeld mogelijk om de wijsvinger op de trekkerstaart van een pistool of ander wapen te plaatsen. Net als de DualSense van de PS5 heeft elke Sense haptische feedback en adaptieve triggers. Wanneer je een boog buigt in Horizon Call of the Mountain, zal er natuurlijk weerstand zijn.

Speel op veilig met PSVR 2

In tegenstelling tot zijn voorganger zal de PSVR2 met name een transparant zicht hebben om even terug te keren naar de echte wereld zonder de helm te hoeven verwijderen en opnieuw op het hoofd te moeten plaatsen. U kunt ook uw speelgebied definiëren om obstakels uit te sluiten die in de weg zouden zitten. Reeds aanwezig op de PSVR 1, is de Cinematic-modus voor het kijken van films of het spelen van niet-VR-games op een imposant geprojecteerd scherm terug. En als je je optredens graag wilt delen, kan een simpele aansluiting van een PS5 HD-camera ze opnemen.

Geef een antwoord