Na Rockstar en GTA 6 is het de beurt aan 2K Games om gehackt te worden. Geen gelekte games of gestolen broncode dit keer. Het waren de persoonlijke gegevens van de spelers die in de vuurlinie stonden. Dit is wat we weten over deze aanval en hoe je jezelf kunt beschermen tegen mogelijke hacks.

2K Games gehackt, hoe malware te vermijden?

De aanvallen op de grote namen in videogames gaan door. Na de historische hack die leidde tot de GTA 6-lekken, is het de beurt aan een andere uitgever van Take Two Interactive om het doelwit te zijn van een hacker: 2K Games. Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor Borderlands, NBA 2K22 en Marvel’s Midnight Suns heeft aangekondigd dat de database van een van zijn partners is gecompromitteerd.

“ We hebben vernomen dat een onbevoegd persoon illegaal toegang heeft gekregen tot de inloggegevens van een van onze leveranciers voor het ondersteuningsplatform dat 2K gebruikt om zijn klanten te ondersteunen.  Met andere woorden, de hacker heeft de persoonlijke informatie van enkele duizenden spelers. Het doel is hetzelfde als gewoonlijk: ze direct aanvallen. 2K Games legt uit dat verschillende mensen al een e-mail hebben ontvangen die naar verluidt door de uitgever is verzonden met een kwaadaardige link.

 

Het Amerikaanse bedrijf raadt zijn klanten daarom aan om tot nader order geen van zijn e-mails te openen. Klik in dat geval niet op een link die daarin staat. Als de informatie u te laat heeft bereikt, legt 2K Games uit dat het absoluut noodzakelijk is om alle wachtwoorden die in uw browser zijn opgeslagen, te wijzigen. De activering van dubbele authenticatie op zijn accounts wordt ook sterk aanbevolen. U moet uw computer ook scannen met een antivirusprogramma om te controleren of er zich geen malware heeft genesteld.

Geef een antwoord