Nieuwe wending in de GTA 6-lekkenaffaire. Terwijl de FBI actief onderzoek doet naar de inbraken bij Uber en Rockstar, hebben de autoriteiten in de City of London mogelijk de auteur van het grootste lek in de geschiedenis van videogames gearresteerd.

GTA 6-leker naar verluidt gearresteerd

Betrapt! Minder dan een week na het uitbrengen van de GTA 6-lekken is de vermeende dader van de Rockstar-serverhack gearresteerd. In een tweet die vrijdag 23 september om 14.00 uur is gepubliceerd, beweert de Londense politie een 17-jarige persoon die aan zijn profiel voldoet, te hebben gearresteerd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een hackaffaire en is met hulp van de NCA gearresteerd. In zijn persbericht had Uber, een ander groot slachtoffer van deze persoon, echter aangekondigd nauw samen te werken met de FBI en de NCA (National Crime Agency).

 

Als de autoriteiten nog niets hebben bevestigd, beweren verschillende beroemde Britse journalisten dat het inderdaad de hacker van GTA 6 is. Matthew Keys, een betrouwbare bron in de technische wereld, bevestigt dat het inderdaad de hacker is die betrokken is bij de activiteiten van Rockstar. BBC-cyberverslaggever Joe Tidy zei ook: “ Dit is echt heel belangrijk. We kunnen niet zeggen waarom vanwege beperkingen… Ik raadpleeg nog steeds het juridische team van de BBC, we kunnen niet meer zeggen dan wat hier is gezegd.»

Volgens de laatste informatie in de zaak zou hij een van de leiders zijn van de groep Lapsus$-cybercriminelen. Hij zou meer dan 12 miljoen euro hebben vergaard door verschillende grote namen in de tech te hacken. Dit omvat Microsoft, Ubisoft, Nvidia en zelfs Samsung. Voor de zekerheid moeten we echter wachten op bevestiging van de Britse autoriteiten.

Geef een antwoord