Het Californische evenement belooft een terugkeer met veel tamtam en heeft al data aangekondigd: van 13 tot 16 juni. Het programma zal duidelijk worden gescheiden tussen het deel dat is voorbehouden aan professionals, inclusief exposanten en de media, en het deel dat gewijd is aan het publiek, na de afgelopen jaren een reeks harde klappen te hebben gehad.

Het was puur en eenvoudig geannuleerd in 2020 en had het zwaar te verduren van de eerste maanden van de COVID-19-pandemie en algemene opsluitingen over de hele planeet. De editie van 2021 was onderhouden in een volledig digitale versie, uitgebracht op streamingplatforms en bedoeld om de inhoud van het voorgaande jaar in te halen.

Er was twijfel over een terugkeer naar het face-to-face-formaat in 2022, voordat het evenement plaatsvondzowel fysiek als online volledig opgezegd.

De hype begint nu. 👀#E32023 vindt persoonlijk plaats van 13-16 juni in het Los Angeles Convention Center met gescheiden zakelijke en consumentendagen en -gebieden.

Meer details hier: https://t.co/VJc1R7gvrB pic.twitter.com/cHiNgYHjok

— E3 (@E3) 26 september 2022

E3 heeft zijn plaats als de grote massa van videogames veroverd door bijna 25 jaar geschiedenis en aankondigingen van de verschillende exposanten. Een evenement van legendarische status in de branche waarvan de grandeur in de loop der jaren is aangetast na meer dan een decennium van suprematie op het gebied van journalistieke en professionele bijeenkomsten in het veld.

In de loop der jaren hebben we min of meer vergelijkbare evenementen zien ontstaan ​​op andere momenten van het jaar, zoals gamescom of de Game Awards. De laatste belediging is die van Geoff Keighley, voormalig toonaangevende gastheer van de Los Angeles-scene en producer van gamescom, die zijn eigen evenement, het Summer Games Fest, in hetzelfde slot kwam plaatsen.

Deze verschuiving kan echter evenzeer worden verklaard door het verschijnen van concurrenten als door het verlies aan aantrekkelijkheid van E3 zelf. De afgelopen jaren hebben met name grote fabrikanten als Nintendo en Sony afstand genomen van het evenement. Deze grote spelers in de branche gaven er destijds de voorkeur aan om buiten grote bijeenkomsten om hun eigen advertentieformaten te creëren, respectievelijk Nintendo Direct en State of Play.

Geef een antwoord