De commerciële achtbaan eindigt nooit voor Cyberpunk 2077. Voortbouwend op het enorme succes van de nieuwste titel van CD Projekt Red, Witcher 3, en op zeer sterke marketing, genoot de game in de begindagen enorm veel enthousiasme (8 miljoen pre-orders), ondanks de zeven jaar tussen de eerste aankondigingen en zijn exit.

Maar de talrijke problemen, vooral op de consoles van de vorige generatie, maar niet alleen, veroorzaakten de ontevredenheid van een groot deel van de gemeenschap. De game was uit de PlayStation Store verwijderd in afwachting van een stabielere versie uit de studio.

Hoewel de klachten rond het spel veel lawaai maakten,CD Projekt Red rapporteerde in april 2021 slechts 30.000 terugbetalingen, een relatief klein bedrag vergeleken met 13 miljoen verkopen.

Het was echter aan de kant van afgeleide producten dat de echte redding van de franchise kwam. De animatieserie Cyberpunk: Edgerunners, gelanceerd in september 2022, is een echt succes geweest, zowel bij fans van het spel als bij degenen die het nog nooit hebben aangeraakt.

Meer dan 20 miljoen cyberpunks zwerven door de straten van Night City – feesten met Jackie en leren Johnny kennen, rijden rond met Panam en duiken met Judy, hangen rond met River en luisteren naar Kerry’s liedjes.

Bedankt en we hopen jullie allemaal te zien in het hiernamaals! pic.twitter.com/ifFLhg6npO

— Cyberpunk 2077 (@CyberpunkGame) 28 september 2022

De heropleving van de belangstelling voor Cyberpunk 2077 was begonnen zodra de serie werd gelanceerd, maar gaat enkele weken later door, waardoor Cyberpunk 2077 20 miljoen exemplaren in alle media bereikte. De game staat eind september 2022 en 6th in de top 10 Steam-bestsellers wat betreft actieve spelers. Het overtreft zijn illustere voorganger Witcher 3 door het grootste commerciële succes in de geschiedenis van de Poolse studio te worden.

Geef een antwoord