De afgelopen week heeft Rockstar Games te maken gehad met een van de grootste lekken in de geschiedenis van videogames, die van GTA 6. De zaak ging heel snel omdat de dader, een 17-jarige jongen, werd aangeklaagd. In zijn verdediging koos de jonge Brit ervoor om onschuldig te pleiten.

GTA 6 Leaker erkent feiten niet

De schuldige van het GTA 6-lek werd een paar uur geleden op twee punten aangeklaagd in de London Children’s Court. Voor “schending van borgtochtvoorwaarden  ” en ” misbruik van een computer“, en het is deze tweede telling die de jongeman weerlegt. Met andere woorden, de vermeende dader ontkent het gebruik van tools zoals een computer voor hackdoeleinden.

De tiener, die ervan wordt verdacht een van de belangrijkste leden van de Lapsus$-groep te zijn, zou niet alleen hebben gehandeld en de politie zou volgens journalist Matthew Keys minstens twee nieuwe arrestaties moeten verrichten.

De arrestatie volgde op een onderzoek door Amerikaanse federale agenten, die samen met hun Britse tegenhangers de tiener als verdachte van beide aanslagen hebben geïdentificeerd. Een wetshandhavingsbron zei dat er vermoedelijk twee mensen betrokken zijn bij de aanval op Rockstar Games en Uber, en dat er nog meer arrestaties worden verwacht.

Want ja, als de jongeman wordt gehoord voor het hacken van Rockstar Games wat leidde tot het lekken van GTA 6, zou hij ook verantwoordelijk zijn voor andere inbraken. Uber, zoals hierboven vermeld, maar ook Microsoft, Ubisoft, Nvidia en Samsung.

Miljoenen vergaard in de meest totale discretie?

Volgens de circulerende informatie zou de dader het bescheiden bedrag van 14 miljoen dollar hebben vergaard. En dit zonder de argwaan van zijn ouders te wekken. In een BBC- artikel dat een paar maanden eerder werd gepubliceerd, zei zijn vader:

Ik had hier tot voor kort nog nooit van gehoord. Hij heeft nooit over hacken gesproken, maar hij is erg goed met computers en brengt veel tijd op de computer door. Ik dacht altijd dat hij spelletjes speelde. We zullen proberen te voorkomen dat hij een computer nadert.

Het is nog niet bekend wat hij riskeert, maar de officier van justitie Valérie Benjamin die hem hoorde, gaf aan dat hij bedrijven via een telefoon had gehackt met het idee losgeld te eisen voor illegaal verkregen software.

Geef een antwoord