Toxiciteit lijkt het voorrecht te zijn van alle online games, vooral als we er een competitieve factor aan toevoegen. Elke speler in de industrie heeft geprobeerd bij te dragen aan het gebouw om de neiging te beperken die spelers kunnen hebben om de collectieve spelervaring te verpesten.

Overwatch had op zijn eigen schaal geprobeerd door het opzetten van een kunstmatige-intelligentiesysteem om dit probleemgedrag te onderzoeken, naast het rapportagesysteem dat beschikbaar is in het spel. Een probleem dat complex kan zijn, vooral omdat het systeem moet worden voorbereid op de verschillende talen die in de verschillende chats worden gebruikt.

Ondanks deze vragen aan het begin van het systeem, had de spelleiding verklaard dat:een significante afname werd waargenomen in termen van toxiciteit en recidief.

Deze keer zal een tool voor spraaksynthese worden gebruikt. Hoewel zwavelhoudende uitspraken vrij gemakkelijk te herkennen zijn in geschreven chats, is dat een ander probleem voor vocale chats.

Overwatch 2 biedt daarmee een nieuwe oplossing: het opnemen van voicechats. Dit is natuurlijk niet bedoeld om alle voicechats in het spel te afluisteren, alleen die waarbij spelers zijn gemeld door hun teamgenoten.

De audio wordt vervolgens in tekst omgezet om te worden geanalyseerd volgens dezelfde criteria als tekstuele overtredingen. Het gameteam geeft echter aan dat deze opnamen niet bedoeld zijn om te worden bewaard, naast moderatieproblemen, en onmiddellijk na hun transcriptie worden verwijderd. De transcripties worden dertig dagen bewaard voor analyse.

Geef een antwoord