Een paar weken voor de officiële release staat A Plague Tale: Requiem  opnieuw centraal in het nieuws over videogames. Deze keer heeft de ontwikkelstudio die verantwoordelijk is voor de A Plague Tale-licentie, Asobo Studio, meer details gedeeld over de PS5-versie van de tweede aflevering, A Plague Tale: Requiem.

Dankzij een artikel  dat onlangs op de PlayStation Blog-site is gepubliceerd, leren we inderdaad iets meer over de kenmerken en functionaliteiten van de PS5-versie van de game. Allereerst leggen Nicolas Bécavin, hoofdprogrammeur van de studio, en Cyril Doillon, hoofdprogrammeur uit: “We hebben besloten om A Plague Tale: Requiem op PlayStation 5 te ontwikkelen om onszelf te bevrijden van de beperkingen van de laatste generatie en om optimaal te profiteren van de functies van de nieuwe generatie [consoles] ”.

Vervolgens presenteren de twee ontwikkelaars enkele verbeteringen, mogelijk gemaakt door de nieuwste PlayStation-console, met name het feit dat ” het aantal ratten dat op het scherm wordt weergegeven met 60 keer is toegenomen, van 5.000 [op A Plague Tale: Innocence] tot 300.000! [op A Plague Tale: Requiem]  “. Bovendien konden ze met de grafische kaart van de PS5 de lichtkwaliteit verbeteren. Wat enorm moet bijdragen aan de algemene sfeer.

Los daarvan zal de PS5-versie van A Plague Tale: Requiem 3D-audio ondersteunen. Ten slotte moet de DualSense onderdompeling bevorderen dankzij haptische feedback en adaptieve triggers. Over dit onderwerp verklaarden Cyril Doillon en Aurelien Piters, audioregisseur: ” […] Dit brengt een geheel nieuw niveau van realisme en onderdompeling in A Plague Tale […] “.

Ter herinnering, A Plague Tale: Requiem zal op 18 oktober 2022 beschikbaar zijn op pc, PS5, Xbox Series en Nintendo Switch (Cloud-versie), en dit volgens meerdere versies. Als je geïnteresseerd bent in de titel, weet dan dat onze partner,, je de pre-order van de pc-versie (Steam) van A Plague Tale: Requiem tegen lagere kosten aanbiedt:

  • pc
  • Standard Edition  → € 37,49 in plaats van € 49,99, ofwel 25% korting.

Geef een antwoord