Hoewel Sony de toekomst niet kan voorspellen, wil het wel vooruit plannen met zijn PSVR 2. Tenzij er een vloedgolf komt, misschien onwaarschijnlijk gezien het feit dat virtual reality niet zo’n levendige markt is als traditionele platforms, zal er voor elk wat wils zijn.

Een grote lancering voor PSVR 2?

Wordt PSVR 2 sneller geadopteerd dan PS VR 1? Niemand weet het, maar er zal een solide voorraad zijn bij release in 2023.

Volgens Bloomberg (via VGC ) zijn de doelen van Sony voor zijn PS5 VR-headset om 2 miljoen eenheden te lanceren. Redelijk? Momenteel zou de productie optimaal zijn, zonder leveringsproblemen qua componenten. Verwacht voor begin 2023, zou de lancering ook samenvallen met het einde, of op zijn minst een sterke verlichting, van het PS5-tekort. Gegevens die lijken te bevestigen dat de helm om deze reden is uitgesteld.

Maar om het te verkopen, moet de prijs acceptabel zijn. Als het bijvoorbeeld boven de € 599 uitkomt, kan het ingewikkeld zijn voor de fabrikant. Maar met de prijsstijging van de PlayStation 5 of de Meta Quest 2 kun je maar beter oppassen…

Sony haalt het chequeboek tevoorschijn

Voor de lancering zal de PSVR 2 meer dan 20 games bevatten met Resident Evil Village, No Man’s Sky, Firewall Ultra, The Walking Dead Saints & Sinners 2 of Horizon Call of the Mountain. En nog veel meer… omdat PlayStation van plan is de proef te transformeren door massaal te investeren.

Op dit moment zijn aanzienlijke bedragen gereserveerd voor samenwerkingen met onafhankelijke en externe ontwikkelaars om een ​​aanzienlijk aantal aantrekkelijke VR-content te garanderen voor de lancering van PSVR2. Deze energie, moeite en uitgegeven geld zal blijven groeien naarmate de geïnstalleerde basis van PlayStation VR 2-headsets ook groeit.

Jim Ryan, President en CEO van Sony Interactive Entertainment.

Geef een antwoord