Sledgehammer Games, de maker van Advanced Warfare of het recente Vanguard, is volop in ontwikkeling van het volgende deel in de Call of Duty-franchise. De informatie is afkomstig van Ralph Valve, de Britse redacteur die bekend staat om zijn vaak bewezen lekken op de licentie. Hij roept in het bijzonder de wens op van de verhalende tak van de studio om haar verhaal voort te zetten in het universum van Vanguard, tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Maar gezien de zeer gemengde ontvangst van het spel, zou de uitgever Activision een koerswijziging van Sledgehammer hebben geëist om resultaten te garanderen. Het is daarom richting een andere tak van Call of Duty dat de ontwikkelaar is teruggevallen: Advanced Warfare. Totale verandering van setting, geen historische conflicten en plaats in de toekomst meer, zelfs sciencefiction, destijds een primeur in het Call of Duty-universum.

Ralph Valve deelt ook een hypothese die betrekking zou kunnen hebben op Warzone 2.0. De battle royale zet geleidelijk zijn koers in, onafhankelijk van de hoofdtitels. We kunnen dan denken dat een verschuiving naar SF met Warzone zou kunnen beginnen, aangezien de game een constante proeftuin lijkt te zijn.

Als gameservice moet het regelmatig worden voorzien van nieuwe content, een verplichting die de deur openzet voor alle innovaties om de FPS-franchise van Activision te verbeteren.. Het idee om Advanced Warfare uit te brengen zou afkomstig zijn van Selgdehammer, die zou willen inhaken op de trend van moderne titels, die vaak geworteld zijn in huidige of vroegere conflicten. Merk op dat Advanced Warfare en zijn futuristische formule niet noodzakelijk unaniem waren toen de game in 2014 werd uitgebracht.

Geef een antwoord