De mislukte lancering van Overwatch 2 gaat door. Terwijl Blizzard-teams blijven proberen om serverproblemen op te lossen, heeft de Amerikaanse uitgever te maken gehad met een nieuwe controverse. Uiteindelijk zal het een afgekeurde functie verwijderen.

Overwatch 2 een spel dat de armen straft?

Om in-game toxiciteit tegen te gaan, heeft Blizzard verplichte dubbele authenticatie geïntroduceerd via SMS Protect. Een systeem dat spelers ertoe aanzet hun smartphones te gebruiken om Overwatch 2 te spelen. Het is deze functie die buiten ons territorium voor discussie heeft gezorgd. Prepaid-telefoons zijn inderdaad verboden, terwijl ze veel worden gebruikt in andere landen waar het moeilijk is om een ​​pakket te betalen. Alleen al in de Verenigde Staten gebruikten in 2020 bijvoorbeeld meer dan 74 miljoen mensen prepaid-telefoons.

” Ik schaam me om een ​​prepaid-telefoon te hebben. Blizzard is het eerste bedrijf dat me het gevoel geeft dat ik te arm ben om een ​​game te spelen “, legt een speler op de Reddit-forums uit. Zijn boodschap vond weerklank bij meer dan 2.000 mensen. Na soortgelijke oproepen op zijn eigen forums heeft de Amerikaanse uitgever besloten deze functie van Overwatch 2 te versoepelen.

Overwatch 2

De afgekeurde functie is verwijderd… of bijna

Ten slotte is het niet langer nodig om SMS Protect te gebruiken, op enkele uitzonderingen na. ” Elke Overwatch-speler met een Battle.net-account, inclusief alle spelers die sinds 9 juni 2021 hebben gespeeld, hoeft geen telefoonnummer op te geven om te spelen “, zei Blizzard van de ene op de andere dag. Accounts die niet verbonden waren met Battle.net en nieuwe accounts zullen deze functie moeten doorlopen om Overwatch 2 te spelen.

Dit zou volgens de uitgever ” de gemeenschap beschermen tegen bedrog “. ” We zullen blijven luisteren naar feedback over het onderwerp en indien nodig verdere aanpassingen op dit gebied doorvoeren “, verzekerde Blizzard. Met onmiddellijke ingang een oplossing die het probleem oplost. Het wordt momenteel zeer goed ontvangen door de betrokkenen.

Geef een antwoord