We blijven meer leren over de algemene strategie van Sony Interactive Entertainment via Hermen Hulst, baas van PlayStation Studios. En in het bijzonder over mogelijke gelijktijdige lanceringen van PS5-games op pc. Dus ja/nee? Ja maar…

The Last of Us en PS5 day one-servicegames op pc

In een interview met YouTuber Julien Chièze zei PlayStation Studios-baas Hermen Hulst dat er minstens een jaar zou zitten tussen de release van een exclusieve op PS5 en de aankomst op pc. Maar als het waar is voor titels als God of War Ragnarok, Marvel’s Spider-Man 2 of Marvel’s Wolverine, is het heel anders voor servicegames zoals de volgende The Last of Us Factions.

Voor hem en andere producties van dit type lijken we af te stevenen op gelijktijdige lanceringen. Een verandering die gerechtvaardigd wordt door de noodzaak om een ​​sterke gemeenschap en betrokkenheid direct uit de poort te hebben.

Dat is een goede vraag Julian. Allereerst blijft de PlayStation de beste plek om te spelen. Als PlayStation Studios hebben we een symbiotische relatie met de console. Onze developers zijn vaak de eersten die nieuwe hardware, nieuwe controllers uitproberen. Het is een echte trots en we nemen het ter harte om de ontwikkelaarsgemeenschap binnen Sony te vertegenwoordigen. Ik denk dat het heel goed is voor teams om hun games op pc te zien verschijnen, vaak met de hulp van de Nederlandse studio Nixxes die we onlangs hebben overgenomen. Er zijn meer spelers en dat helpt.

Ik denk dat we in de toekomst minstens een jaar zullen zien tussen de release van een van onze games op PlayStation-console en vervolgens op pc, waarschijnlijk met uitzondering van servicegames. Deze live games zijn een beetje anders van aard omdat je een sterke community nodig hebt, veel betrokkenheid vanaf het begin, vanaf de lancering. Dus voor dit soort games zouden we gelijktijdige releases tussen pc en PlayStation kunnen doen.

Hermen Hulst, patron de PlayStation Studios, via Julien Chièze.

De multi van TLOU zonder Joel en Ellie

The Last of Us Factions is een stand-alone multiplayer-game – The Last of Us 2 is niet nodig om het te spelen – die Joel en Ellie niet zal bevatten, maar in plaats daarvan zal vertrouwen op nieuwe personages. Wordt de vertelexpertise van Naughty Dog gebruikt? Wij stellen ons de vraag.

Aangezien dit een servicegame is die snel zijn servers moet vullen, is het ook niet ondenkbaar om te zeggen dat er een PS4-versie gepland staat. Want voorlopig wil Sony zijn console niet in de kast stoppen en multiplayer had moeten arriveren met The Last of Us Part II, een PlayStation 4-titel aan de basis.

Geef een antwoord