CD Projekt RED blijft de kaart van transparantie spelen. De Poolse uitgever heeft onlangs zijn vele projecten in ontwikkeling onthuld. Naast het vervolg op Cyberpunk 2077 zijn teams druk bezig met verschillende Witcher-aanpassingen, waaronder The Witcher 4. Vandaag verduidelijkt de president van de studio ons over de releasedatum van de eerste aflevering van de toekomstige trilogie.

The Witcher 4 wordt in minimaal 2025 uitgebracht

Over The Witcher 4 wordt nog steeds gepraat. De toepasselijke naam Polaris intern markeert het begin van een nieuwe trilogie. De ontwikkelaars hebben deze week bevestigd dat de afleveringen van deze saga zes jaar na de release van het eerste opus zullen verschijnen. Een vraag brandde toen ieders lippen, wanneer zou The Witcher 4 gelanceerd kunnen worden? Adam Kiciński geeft een deel van het antwoord.

Gevraagd over het onderwerp door IGN, bevestigde de president van de studio dat het nodig zal zijn om minstens 3 jaar te wachten voordat hij daar kan spelen. “ Voor Polaris (let op: The Witcher 4) bereiden we de technologie voor. Dit is het eerste project dat wordt uitgebracht met de nieuwe engine, Unreal Engine 5, dus er is een extra werklast om deze technologie te creëren. We zullen duidelijk extra inspanningen moeten leveren ‘, legde hij uit.

Volgens hem zal de ontwikkeling van de tweede en derde nieuwe games van de trilogie dankzij deze nieuwe technologie gemakkelijker worden. CD Proket RED is in ieder geval optimistisch voor een release van The Witcher 4 tegen 2025. De titel kan echter wat meer tijd vergen, afhankelijk van hoe de teams erin slagen de Unreal Engine 5 te vatten. game bevindt zich al in de pre-productiefase.

Geef een antwoord