Het is bijna vier jaar geleden dat de volgende aflevering van de Dragon Age-saga werd aangekondigd, maar dit jaar is er pas echt vooruitgang geboekt, hoewel er de afgelopen jaren veel informatie is gedeeld. We hadden inderdaad afgelopen juni een naam, Dreadwolf, omdat de ontwikkelaars ons nieuws beloofden, afhankelijk van de mijlpalen die ze doormaakten.

Het is dan ook in alle transparantie dat BioWare aangeeft dat Dragon Age: Dreadwolf zijn alfafase heeft voltooid, een van de belangrijkste fasen in het ontwikkelingsproces. Gary McKay heeft aangekondigd dat de titel volledig speelbaar is, van de eerste missie tot het einde van de game, een stadium dat de teams, die de afgelopen maanden hard hebben gewerkt, trots zijn te hebben bereikt. Maar dat betekent nog niet dat Dragon Age: Dreadwolf (Le Loup onverbiddelijk in de Franse versie) bijna uitkomt, want er is nog een heleboel te doen.

Als alles ”  zichtbaar, hoorbaar, speelbaar is en een samenhangende ervaring vormt”, zal BioWare nu verbeteren wat moet worden verbeterd, met name op basis van feedback van testers, terwijl de ervaring wordt geoptimaliseerd. Dit kan natuurlijk nog vele maanden duren. Een release in 2023 is echter niet uit te sluiten, vooral omdat intern EA en BioWare dit doel zouden hebben.

Hoe dan ook, we zouden snel genoeg een nieuwe trailer moeten hebben, misschien tijdens de Game Awards 2022 in december? Dragon Age en meer in het bijzonder BioWare hebben van de ceremonie de afgelopen jaren een niet te missen evenement voor hun gemeenschap gemaakt.Geef een reactie