Via de Duitse krant gameswirtschaft konden we het nieuws vernemen. Er worden steeds minder games gekocht op fysieke media en tegelijkertijd stijgen de inkomsten uit downloads, in-app aankopen en abonnementen. Dit is met name het geval bij EA (Electronic Arts). Om deze reden staat het lichaam op het punt te verdwijnen in de Germaanse landen (voorlopig).

 

Meer fysieke EA-versies voor onze Duitse buren?

De Europese vestigingen van EA worden vandaag geconfronteerd met dit soort ingrijpende veranderingen, zoals het geval is voor EA GmbH, gevestigd in Rheinauhafen in Keulen, dat ongeveer 100 mensen in dienst heeft en dat naast de Duitse markt ook handelt vanuit Oostenrijk, Zwitserland en Scandinavië.

 

In het laatste rapport van de Duitse tak van het Amerikaanse bedrijf staat:

 

De aanhoudende verschuiving van fysieke goederen naar digitale downloads blijft de verkoopontwikkeling negatief beïnvloeden. Inkomsten uit digitale downloads worden niet verwerkt door EA, maar door een aangesloten bedrijf.

Als gevolg daarvan werd door het bedrijf een economische herstructurering geïnitieerd en zal EA niet langer “verkopen genereren met verpakte producten”  in Duitstalige landen. Met andere woorden, er zullen geen fysieke games meer zijn in Duitsland en in landen die worden beheerd door het Germaanse deel van het bedrijf (Oostenrijk, Zwitserland en Scandinavië). Het einde van een tijdperk ? Het is in ieder geval weer een stap richting het einde van het spel in een doos, tot groot ongeluk van verzamelaars en nostalgische mensen van alle soorten en maten.

Wat vind je van het uitfaseren van fysieke versies voor onze videogames?Geef een reactie