Het Callisto-protocol neemt zijn bloederige kant op zich en zal die tot het einde aanhouden.

 

Het Callisto-protocol zal niet overal worden vrijgegeven

Zoals we tijdens onze preview konden bevestigen, is het Callisto-protocol brutaal en gore zoals gewenst, wat niet bij Japan lijkt te passen. Inderdaad, vanwege de beperkingen die zijn opgelegd door de Computer Entertainment Rating Organization (CERO), de Japanse classificatieorganisatie die hier gelijk is aan de PEGI of de ESRB in de Verenigde Staten, hebben de ontwikkelaars besloten over de toekomst van hun spel daar.

 

Striking Distance Studios kondigt in een tweet de opschorting van de release van de titel in Japan aan. De teams zijn onverzettelijk en willen absoluut geen censuur ondergaan.

 

 

We hebben besloten om de Japanse versie van The Callisto Protocol niet uit te brengen. De CERO-classificatie kan niet worden opgeheven, dus we hebben vastgesteld dat we je niet langer de ervaring kunnen bieden die je nodig hebt. We hopen dat alle Japanse spelers het zullen begrijpen. Als je al een pre-order hebt geplaatst, betalen we deze terug.

Wat zit er vast? CERO’s zeer strikte beleid ten aanzien van de realistische weergave van bloed en geweld, zoals menselijke verminking. En verminkingen, er zijn schoppen in het spel, inclusief onze held die verdomd kan worden gesneden.

Gecensureerde survival-horror, echt? Eh ja!

Heeft het zin om een ​​survivalhorror als The Callisto Protocol te censureren? Neen. Is dit een primeur? Niet meer. Japanse versies van Resident Evil-games worden regelmatig afgezwakt, zelfs met een CERO Z-editie die beperkt is tot 18 jaar en ouder.

Hier is bijvoorbeeld een preview van Resident Evil 2 Remake, maar ook Resident Evil Village en andere afleveringen hebben dit lot ondergaan.

 Geef een antwoord