Als de ogen gericht zijn op The Last of Us Factions, de multiplayer van de licentie, is Sony van plan om tegen 2026 in totaal meer dan 10 servicegames uit te brengen. Het Japanse bedrijf spaart kosten noch moeite, noch zijn first-party studio’s die in het geheim toekomstige multiplayer-titels voor de PS5 ontwikkelen. Een van hen zal worden ondertekend PlayStation London Studio, die zojuist een nieuwe exclusiviteit heeft aangekondigd.

 

Een nieuwe game-service op PS5

Hoezeer je vanaf het begin ook teleurgesteld moet zijn, het is niet Blood & Truth 2. De Londense studio zal liever de hachelijke oefening van de game-service proberen. Nog geen geavanceerde namen, maar deze exclusieve PS5 wordt de meest ambitieuze game tot nu toe voor de ontwikkelaars. Het zal de vorm aannemen van een gevechtsgerichte coöp-multiplayer die zich afspeelt in een grillig en fantastisch Londen waar draken en magie naar verwachting deel uitmaken van het spel.

 

Er zijn weinig details gevorderd, behalve die van technische aard. De exclusiviteit is voor de PS5 ontwikkeld vanuit de interne engine genaamd Soho Engine. Aan de andere kant, als we de strategie van Sony volgen, zou deze nieuwe coop-game ook op pc worden uitgebracht zodra deze wordt uitgebracht. “ Met dit project willen we echt nieuwe horizonten verkennen en onszelf nieuwe uitdagingen stellen. We wilden absoluut iets anders proberen. Het is echt een opwindende toekomst “, zegt Tara Saunders, hoofd van PlayStation London Studio.

Exclusief PS5 PlayStation London Sutdio

De ontwikkelaars zeggen dat ze een aantal maanden over ideeën hebben gebrainstormd voordat ze ze verfijnden, totdat er nog maar een paar over waren. Nadat de sortering was voltooid, benaderde PlayStation London vervolgens verschillende andere studio’s van de groep om de verbeterpunten en de te volgen richting te bespreken. Ze hebben ook anoniem verschillende spelers ondervraagd en het concept van de exclusieve PS5 zou aantrekkelijk zijn geweest. Het valt nog te bezien wanneer we het in actie kunnen zien.

 Geef een antwoord