Alle lichten staan ​​op groen bij Microsoft, vooral het videogamegedeelte. Gedreven door de immer populaire Xbox Game Pass en de verkoop van zijn consoles, boekte het Amerikaanse bedrijf een van zijn beste kwartalen. Volgend jaar zou echter een beetje ingewikkelder moeten zijn. Phil Spencer, baas van Microsoft Gaming, roept inderdaad een prijsverhoging op voor de Xbox Series X en mogelijk binnenkort de Xbox Game Pass.

 

Naar een verhoging van de prijzen van Xbox Series en Game Pass

Na de PS5 is het de beurt aan de Xbox Series om in prijs te stijgen. Microsoft had herhaaldelijk bevestigd dat het van plan was zijn prijzen te handhaven, maar de economische realiteit haalde het in. In een interview met de Wall Street Journal geeft Phil Spencer inderdaad aan dat zodra de eindejaarsfeesten voorbij zijn, de verschillende gameproducten van het merk onderhevig moeten zijn aan prijsverhogingen.

 

We hebben de prijs van onze console en die van de games… en ons abonnement gehandhaafd. Ik denk niet dat we dit voor altijd kunnen doen. Ik denk dat we op een gegeven moment de prijzen voor sommige dingen moeten verhogen. Ik denk dat we op een gegeven moment de prijzen voor sommige producten moeten verhogen, maar naarmate de feestdagen naderen, vonden we het belangrijk om ze te behouden.

Met andere woorden, Microsoft wil zijn concurrentievoordeel behouden tijdens de grootste verkoopperiode van het jaar door zijn Xbox-serie goedkoper te hebben dan de PS5. Als het eenmaal voorbij is, kunt u een algemene prijsstijging verwachten, niet alleen voor consoles, maar ook voor de Xbox Game Pass, waarvan de prijzen sinds de lancering nooit een jota zijn veranderd. Deze paar uitspraken zouden ook een gevoel van urgentie moeten creëren bij de nadering van de feestdagen om diegenen aan te moedigen die geïnteresseerd zijn om te kopen voordat de prijzen stijgen. Merk echter op dat de baas van Xbox niet specificeert om welke producten het precies gaat, maar sommige lijken voor de hand liggend.

 Geef een antwoord