Zoals je waarschijnlijk al weet, hebben sommige oudere Assassin’s Creed-titels een multiplayer-dimensie. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het opus Unity. Sinds Ubisoft de Assassin’s Creed-formule heeft herwerkt, met name Origins, is multiplayer helaas uit de vergelijking geschrapt. Dit gaat veranderen.

Een Assassin’s Creed multiplayer-opus aangekondigd

Inderdaad, Ubisoft publiceerde onlangs haar resultaten voor de eerste helft van 2022-2023. In genoemd document leren we dat de licentie zal profiteren van een stand-alone multiplayer, die momenteel reageert op de codenaam “Project Invictus” en die direct zal worden gekoppeld aan een ander multiplayer-project, maar eerder vergelijkbaar met een hub, Infinity. Bovendien is het volgens de gedeelde informatie een team bestaande uit veteranen die aan For Honor hebben gewerkt en  verantwoordelijk is voor de ontwikkeling ervan.

[…] Daarnaast werkt een team, waaronder veteranen van For Honor, momenteel aan het terugbrengen van multiplayer naar Assassin’s Creed met een standalone, via Infinity, codenaam Project Invictus […]

Het is een veilige gok dat Project Invictus pas over een aantal jaren zal worden uitgebracht. Voorlopig heeft Ubisoft geen verdere details gegeven over dit volgende multiplayer-opus, ondergedompeld in het Assassin’s Creed-universum. Uiteraard houden we u op de hoogte zodra er nieuwe informatie beschikbaar is.

Er moet ook aan worden herinnerd dat andere videogameprojecten voor de genoemde franchise werden aangekondigd tijdens de Ubisoft Forward voor de maand september 2022. Kort voor de conferentie was Assassin’s Creed Mirage  geformaliseerd. De titel, die ons uitnodigt om Basim te belichamen, arriveert volgend jaar op de meeste gameplatforms.

Geef een antwoord