Zoals zo vaak neemt de nieuwste Call of Duty ons mee naar de vier hoeken van de wereld. In Modern Warfare 2 maken we bijvoorbeeld een tussenstop in Nederland, vooral in de hoofdstad Amsterdam. Naast de blufmissie van het realisme die al heel vroeg in het spel arriveert, wordt ook een hotel vertegenwoordigd, in de Campaign-modus, maar ook in de multiplayer-modus, via het Breenbergh hotel. Dit is echter een heel echt hotel, officieel Conservatorium genaamd.

Dit vijfsterrenhotel is inderdaad gekopieerd, er is geen twijfel als we kijken naar enkele van de foto’s die zichtbaar zijn op Google. Uiteraard is deze situatie verre van bevredigend voor de directeur van het establishment, Roy Tomassen, die in de kolommen van de Volksrantsite verklaarde  dat hij had vernomen ” dat het Conservatoriumhotel ongewenst het theater is van de nieuwe Call of Duty “, maar dat ” het spel weerspiegelt op geen enkele manier onze kernwaarden en we betreuren onze schijnbare en ongewenste betrokkenheid. De woorden

zijn vrij duidelijk van Roy Tomassen, die vervolgens uitlegt om na te denken over mogelijke juridische stappen, om ervoor te zorgen dat zijn hotel, het Conservatorium, niet meer voorkomt in Call of Duty: Modern Warfare 2. Als dit het geval is, kan het enkele maanden duren voordat de kaart van de FPS wordt verwijderd.

Onthoud dat Hotel Breenbergh, een van de multiplayer-kaarten die beschikbaar was bij de lancering, ook aanwezig was in de bèta en vooral populair lijkt bij spelers.

Geef een antwoord