Als de lancering van Cyberpunk 2077 meer dan chaotisch was met catastrofale consoleversies en een goede pc-versie maar met veel bugs, zijn de dingen aan het veranderen. De toekomst van de RPG ziet er zelfs heel rooskleurig uit. De Netflix-serie is bijvoorbeeld een waar genot en een groot kritische succesfactor. Beter nog, het gaf een nieuwe adem en een nieuwe impuls aan de RPG door veel spelers binnen te halen.

 

Netflix redt Cyberpunk 2077

De serie Cyberpunk 2077: Edgerunners heeft redelijk unaniem en lovende kritieken gekregen, zozeer zelfs dat de show 96% scoort op RottenTomatoes. Op Metacritic is het ook van hetzelfde soort met een uitzonderlijke score van 8,9 voor gebruikers.

 

Dit gaat duidelijk over naar de verkoop van de game, vooral op pc met recensies over Steam die van koers verandert. Maar laten we Caesar geven wat van Caesar is, de CD Projekt-studio heeft ook hard gewerkt om te proberen de trend te keren. Mede dankzij de patches overschreed de game in de PlayStation Store in totaal 20 miljoen verkopen en beleefde een indrukwekkende heropleving.

 

Op Steam, met 16.460 positieve recensies in de afgelopen weken, was Cyberpunk 2077 eindelijk in staat om de lucht in te gaan op Steam (namelijk overwegend positief te zijn). Een prestatie die des te groter is aangezien de RPG heel lang in het rood bleef op het Valve-platform. Een nieuw bewijs dat het met doorzettingsvermogen heel goed mogelijk is dat een spel de helling op gaat.

@Reddit

Deze Reddit- commentaar vat de situatie een beetje samen en de mening van velen hierover. Namelijk een mislukte lancering maar een goede bodem:

Het hart van het verhaal en de visie van het spel waren er vanaf het begin. En het is kwaliteit. De executie was een ramp. Nu ze het werk hebben gedaan om deze puinhoop op te lossen, kunnen we eindelijk zien wat ze wilden dat de game zou zijn.

Wat is uw mening hierover? Heb je de RPG een tweede kans gegeven?Geef een reactie