Met serverproblemen die nu een verre herinnering zijn, is Overwatch 2 vaak het middelpunt van controverse. In de zoeker van de spelers wordt het economische model van free-to-play door de gemeenschap als ongezond beschouwd. Een berekening heeft uitgewezen dat het maar liefst drie eeuwen zou duren om alle content die gratis is verkregen in de eerste game te ontgrendelen.De kreten van spelers om hulp lijken niet aan dovemansoren gericht en Blizzard zou aan veranderingen kunnen werken. voor microtransacties en de Battle Pass.

 

Zijn er aanstaande wijzigingen in het bedrijfsmodel van Overwatch 2?

Het Halloween-evenement blijft in Overwatch 2 in volle gang. Spelers hadden de onaangename verrassing om te ontdekken dat de meest aantrekkelijke seizoensskins moeten worden gekocht in bundels die maar liefst 26 euro kosten. Sommige outfits kunnen worden verkregen via OW-munten die op natuurlijke wijze bijzonder moeilijk te verkrijgen zijn, dus als je 1900 onder je elleboog hebt voor elke huid, moet je de creditcard verwijderen. De gemeenschap heeft laten zien bijzonder resistent te zijn tegen dit nieuwe, nogal onaantrekkelijke economische model. Blizzard lijkt niettemin klaar om enkele wijzigingen aan te brengen. De uitgever heeft inderdaad een enquête gestuurd naar verschillende vaste spelers om de temperatuur op te nemen op de microtransacties, de winkel en de Battle Pass van Overwatch 2.

Met andere woorden, de ontwikkelaars zouden deze mechanica kunnen aanpassen om meer in overeenstemming te zijn met de verwachtingen van de gemeenschap. Niets is echter in steen gebeiteld en als er veranderingen zouden zijn, zou dat een tijdje niet gebeuren. Het balanceren van de helden zal pas vanaf het seizoen effectief zijn, terwijl de PvE, de grote nieuwigheid van deze sluiter, niet vóór 2023 zal aankomen. De hoop op een gezondere inkomsten van Overwatch 2 is echter niet verloren. Wordt vervolgd…

 Geef een reactie