We hebben Sonic nog nooit met een Rolex om zijn pols gezien, maar het zou kunnen. De egel verdrinkt letterlijk in de yen.

 

Sonic, een rijke en altijd up-to-date mascotte

Net als Mario is Sonic met meer of minder succes door de eeuwen heen gegaan en is hij van plan zijn formule omver te werpen door de open wereld in Sonic Frontiers te proberen. Het is onmogelijk om het succes van dit onderdeel te voorspellen, maar de franchise is buitengewoon lucratief voor SEGA.

 

In haar laatste financiële rapport meldde SEGA Sammy Holdings dat de licentie wereldwijd meer dan 1,5 miljard games heeft verkocht (via Gameindustry ). Alle afleveringen gecombineerd, wat complete titels voor de volle prijs samenbrengt, maar ook gratis producties die gratis kunnen worden gespeeld. Het houdt niet op, want de Japanse uitgever heeft grootse plannen met zijn mascotte.

 

Tegen het einde van het fiscale jaar 2024 en daarna zullen verschillende nieuwe projecten het levenslicht zien met als doel “de populariteit van de franchise te vergroten en waardoor meer games kunnen worden verkocht”. Als SEGA ze niet expliciet noemt, denken we aan de verschillende films die deel uitmaken van het Sonic Cinematic Universe met een derde speelfilm die Avatar 3 zal tegenkomen. Sonic 2, de film genereerde 403,8 miljoen dollar aan de wereldwijde kassa, 97 miljoen meer dan de eerste.

 

De egel staat ook centraal in de strategie van SEGA om ” een wonder van videogames  ” te zijn.Geef een reactie