De Life is Strange-serie is nu in handen van Deck Nine Games en heeft nog steeds een mooie toekomst voor zich. De door Dontnod gecreëerde licentie, een overlevende van de voorjaarsschoonmaak van Square Enix, blijft onder toezicht van de Japanse reus. De laatste had, niet verwonderlijk, al een vervolg kunnen bestellen waarvan de ontwikkeling al is begonnen. Dit is wat we weten en een update over de geruchten rond deze Life is Strange 4.

 

Life is Strange 4 al in ontwikkeling?

In september 2021 bracht Deck Nine Games Life is Strange True Colors uit. Een derde opus dat nogal gemengd kritisch en commercieel werd onthaald. Een halftoonaflevering volgens een rand van spelers die het einde van de licentie niet zullen ondertekenen. De franchise is inderdaad een van de weinige westerse series die Square Enix nog interesseert, die er openlijk langetermijnplannen mee lijkt te hebben. De studio die er nu de leiding over heeft, rekruteert voor een ” onaangekondigde AAA-verhalende avonturengame voor één speler “. Er zijn de afgelopen weken verschillende vacatures naar voren gekomen, wat suggereert dat de ontwikkeling van Life is Strange 4 zal beginnen.

LIS 4Fragmenten uit een vacature van Deck Nine Games

Zoals opgemerkt door Veryaligaming, Deck Nine is momenteel op zoek naar een hoofdprogrammeur en hoofdspelontwerper wiens beschrijvingen duidelijk in de richting van Life is Strange wijzen. In de tijd dat de Amerikaanse studio op zoek was naar talent voor True Colors, was ook het derde deel in deze termen beschreven. De game zal daarom worden ontwikkeld onder Unreal Engine met de PS5, Xbox Series en pc in gedachten. Er moet echter worden opgemerkt dat de ontwikkelaars ook samenwerken met Telltale voor hun aanpassing van de serie The Expanse die gepland staat voor volgend jaar. Alles wijst er echter op dat het Life is Strange 4 is, waarover in het verleden al geruchten waren.

 

Op weg naar de terugkeer van Max en Chloe?

In februari 2021 had een betrouwbaar gebleken bron de eerste details over Life is Strange True Colors onthuld, nog voor de aankondiging ervan. Naam van het spel, hoofdrolspeler, scenario, gameplay, stopzetting van de episodische release… de persoon in kwestie had een foutloze game gedaan. Naast onthullingen over dit derde opus, kondigde ze ook aan dat Deck Nine al aan Life is Strange 4 werkte. Volgens dezelfde bron was er al een andere aflevering in pre-productie. Het zou een direct vervolg zijn op het eerste opus en zou dus opnieuw het duo Max & Chloe bevatten.

 

Life is Strange 4 zou kiezen voor een sprong in de tijd waarbij de hoofdrolspelers ouder zouden zijn geworden. Omdat de eerste aflevering verschillende eindes heeft, kan het zijn dat de game is gebaseerd op een alternatieve realiteit, net als de stripreeks. Als de betreffende bron op dat moment al maanden niets van het project had gehoord, zou het nog steeds onderweg kunnen zijn. Een recenter Reddit- gerucht, dat met veel meer voorzichtigheid moet worden opgevat, zou meer details hebben opgeleverd.

Le multivers-versie Het leven is vreemd?

Het leven is vreemd 4

Max zou nu leraar zijn op een kunstacademie. Haar krachten zouden een stripboekstijl hebben ontwikkeld en ze zou haar vaardigheden gebruiken om door alternatieve realiteiten te reizen. Concreet zou een van haar vrienden/studenten onder mysterieuze omstandigheden worden vermoord en zou ze een wereld waarin de persoon leeft gebruiken om het onderzoek te leiden.

De titel zou rekening houden met de keuzes van de eerste aflevering en Chloe zou alleen een rol in het verhaal hebben als ze in leven was in Life is Strange als eerste van de naam. Andere personages met krachten zouden er ook zijn. “De eerste helft van de game zou geweldig zijn, maar niet de tweede”, merkt de bron op. Dit gerucht moet uiteraard nog met een korreltje zout worden genomen en het zou kunnen dat Life is Strange 4 een andere kant op gaat tegen de tijd dat het wordt aangekondigd. Eén ding is zeker, de volgende game in de franchise zal niet in episodisch formaat zijn en zal een ondertitel hebben in plaats van een nummer. De ontwikkelaars zijn op dit punt zeer standvastig geweest. Voor de rest, wacht af wat ze zeggen.

Geef een antwoord