Het is tijd voor een nieuwe aflevering van de Activision Blizzard X Microsoft -soap met een reactie van Sony.

 

Het einde van Call of Duty op PlayStation, dat ziet Sony niet voor zich

Momenteel hebben drie territoria besloten hun onderzoek naar de overname van Activision Blizzard voort te zetten. Dit is het geval in de Verenigde Staten, de Europese Unie en Groot-Brittannië. Een tweede fase die niet abnormaal is voor een acquisitie van deze omvang.

 

In een document van 22 pagina’s blijft Sony daarom haar zaak bepleiten bij de Britse regelgevende instantie. Volgens het bedrijf zou Microsoft, door de PS5- en PS4-consoles van Call of Duty te beroven, proberen de kracht van PlayStation te verminderen, zodat het niet langer een directe concurrent is, zoals Nintendo. Ter herinnering: Xbox had inderdaad gezegd dat de zaken van Big N het heel goed deden zonder CoD.

 

Pitch van Sony

Microsoft zegt dat het gedifferentieerde model van Nintendo bewijst dat PlayStation geen Call of Duty nodig heeft om echt competitief te zijn. Maar dit is een indicatie van de ware strategie van Microsoft die wil dat PlayStation net als Nintendo wordt, om niet langer een directe concurrent van Xbox te zijn.

Nadat de overname was goedgekeurd, zou Xbox de enige plek worden om alle bestverkochte console-shooter-franchises (Call of Duty, Halo, Gears of War, Doom, Overwatch) te spelen. Het bedrijf zou dan verlost zijn van elke concurrentiedruk. De franchise zit stevig in de hoofden van spelers: sinds de release van Call of Duty in 2003 staat elke aflevering bovenaan de hitlijsten.

Microsoft negeert deze feiten en beweert dat het Nintendo gelukt is zonder toegang te hebben tot Call of Duty. Een uitspraak die de plank mis slaat. Veel bewijs toont aan dat Nintendo een andere ervaring biedt dan op Xbox en PlayStation, omdat het zich richt op gezinsgerichte games die heel anders zijn dan PEGI 18 FPS zoals Call of Duty.

Geef een antwoord