God of War: Ragnarök breekt een record en wordt het grootste debuut voor een exclusieve PlayStation, voorafgaand aan The Last of Us – Part II en Marvel’s Spider-Man.

Iedereen wist dat God of War: Ragnarök een enorm succes was, veruit de meest gestreamde game van het moment, maar daarnaast stopt de game nooit met verkopen. Volgens Sony braken Kratos en Atreus een nieuw record door de grootste lancering ooit te worden voor een exclusieve PlayStation, voorafgaand aan verschillende andere grote titels, waaronder God of War. Wetende dat de laatste onlangs een van de 50 best verkochte videogames in de geschiedenis is geworden, ziet de toekomst van Ragnarök er rooskleurig uit en nog steeds rijk aan records.

Felicitaties aan @SonySantaMonica voor het maken van God of War Ragnarök tot de snelst verkopende first party launch-game in de geschiedenis van PlayStation! ???? pic.twitter.com/NPgN6YHRnQ

— PlayStation (@PlayStation) 23 november 2022

“Felicitaties aan Sony Santa Monica voor het feit dat God of War: Ragnarok de grootste first-party game-lancering in de PlayStation-geschiedenis is!”

Meer in detail: Ragnarök verkocht in de eerste week 5,1 miljoen exemplaren. Het zou meer zijn dan The Last of Us – Part II, de beste start tot nu toe voor een exclusieve PlayStation en waarvan in drie dagen tijd 4 miljoen exemplaren werden verkocht, maar dat is niet alles. Tijdens het proces brak Ragnarök ook een ander record van The Last of Us – Part II, dat van de grootste lancering voor een first party-game, dat wil zeggen een game ontwikkeld en uitgegeven door dezelfde entiteit. Dit is het geval met Naughty Dog en Santa Monica Studio, beide eigendom van Sony.

Records die voorheen in het bezit waren van Marvel’s Spider-Man en de 3,3 miljoen verkochte exemplaren in drie dagen (hoewel de categorie van de eerste partij in dit geval discutabel is, Sony heeft Insomniac Game gekocht in 2019, een jaar na de release van Marvel’s Spider-Man ). En daarvoor door … God of War zelf, dat bij het opstarten 3,1 miljoen exemplaren had verkocht, destijds een indrukwekkende score, maar dit jaar met twee miljoen verslagen door zijn opvolger.

God of War: Ragnarök: foto Atreus groeide twee miljoen centimeter

Met zo’n spectaculaire start verwacht iedereen natuurlijk dat Ragnarök zijn run zeer hoog in de sterren zal eindigen. En als het verre van ons is om het succes en de populariteit van de oorlogsgod te willen bagatelliseren, moeten we dit alles toch een beetje relativeren. Want van zijn kant kondigt Nintendo ook de grootste lancering in zijn hele geschiedenis aan met Pokémon: Scarlet & Violet met een absoluut monsterlijk cijfer: 10 miljoen verkochte exemplaren in drie dagen. Dat is bijna het dubbele van wat Ragnarök in een week deed, au.

Bovendien, als we nog geen precieze verkoopcijfers hebben, is Call of Duty: Modern Warfare II alweer een recordstart met al 800 miljoen dollar aan inkomsten, wat neerkomt op de grootste lancering in de geschiedenis van de licentie. Een licentie die, als het echt moet worden onthouden, een van de meest populaire ter wereld blijft, net als Pokémon. Ver vooruit op God of War, dat ongetwijfeld een bescheidener start maakte. Aan de andere kant lijkt het vrij waarschijnlijk dat Ragnarök zijn meest serieuze mededinger bij Game of the Year Elden Ring zal overtreffen,tot nu toe 17,5 miljoen exemplaren verkocht in zeven maanden. Wat kan de balans doen doorslaan voor de GOTY?

Geef een antwoord