Met de mogelijke overname van Activision Blizzard door Microsoft zijn er veel vragen gerezen en rijzen ze nog steeds, met name omdat Microsoft de grootste videogamemacht zou worden, met veel licenties, waaronder Call of Duty. Als het bij verschillende gelegenheden en voornamelijk door Phil Spencer is verzekerd dat exclusiviteit momenteel niet mogelijk is, zou het over een paar jaar heel goed kunnen gebeuren, en Sony is zich hiervan bewust. Daarom probeert het Japanse bedrijf duidelijk te maken dat een overname van Activision Blizzard niet per se eerlijk en loyaal is.

In een rapport dat is verstrekt aan de Britse Competition and Markets Authority (CMA),Sony voerde aan dat deze overname de videogame-industrie enorm zou schaden en een monopolie zou creëren. Call of Duty wordt duidelijk als voorbeeld genomen, aangezien het de meest populaire FPS-franchise is, met miljoenen spelers over de hele wereld. En Sony legt uit dat, zelfs als het de capaciteiten heeft om een ​​concurrent te creëren, het ” miljarden dollars en jaren zou kosten “, zonder succes te garanderen. ”  Het voorbeeld van Battlefield laat zien dat een dergelijke poging meer dan waarschijnlijk gedoemd is te mislukken “, en de laatste cijfers bewijzen dat ruimschoots.

Terwijl Call of Duty de miljoenen spelers en prestaties vermenigvuldigt (zoals blijkt uit Modern Warfare 2) hoewel sommige afleveringen onder de verwachtingen zijn, vermenigvuldigen Electronic Arts en DICE de tegenslagen, met een teleurstellende Battlefield V bij de lancering, die echter in de loop van de tijd verbeterde, en een Battlefield 2042 die de gemeenschap niet verleidde en worstelt om de lat hoger te leggen.

Hoe dan ook, over deze overname zal nog worden gesproken en de Call of Duty-licentie zou doorslaggevend kunnen zijn voor de uiteindelijke beslissing. Microsoft heeft ook gezegd dat de FPS niet exclusief voor Microsoft zal worden, althans de eerste paar jaar, wat Sony nog wat tijd geeft om zich voor te bereiden op het verlies van een van zijn headliners.

Geef een antwoord